Font Size

Cpanel

Ενίσχυση με προσωπικό των σημείων ελέγχου διαβατηρίων της Δ.Α. Ορεστιάδας

poasy
Αθήνα, 20 Απριλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 401/3/120α
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.:
1) Γενική Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγο κα Ζαχαρούλα ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
2) Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας

Θέμα: «Ενίσχυση με προσωπικό των σημείων ελέγχου διαβατηρίων της Δ.Α. Ορεστιάδας»

Κύριε Αρχηγέ,

Σας επισυνάπτουμε το υπ΄αρίθμου 24/2017 από 20/04/2017 έγγραφο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας, με το οποίο αιτείται την ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Σκοπός αυτού του αιτήματος, είναι η πληρέστερη κάλυψη των σημείων ελέγχου διαβατηρίων σύμφωνα με την υπ΄αρίθμου 2017/458 Κανονισμός (Ε.Ε) και 2016 (Κώδικας Συνόρων Σένγκεν) για την διενέργεια συστηματικών ελέγχων κατά την είσοδο και έξοδο προσώπων.

Η εφαρμογή αυτής της διαταγής έχει ως φυσικό επακόλουθο την υπερκόπωση των συναδέλφων μας, την δυσκολία χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων και ομοίως την διαφαινόμενη δυσκολία χορήγησης των κανονικών αδειών κατά την θερινή περίοδο.

Το κυριότερο όμως, είναι αυτό της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι διερχόμενοι και ελεγχόμενοι πολίτες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσμενή σχόλια εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και των λειτουργών αυτής, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές των, ταλαιπωρία όμως που προκύπτει από την υποστελέχωση αυτών των υπηρεσιών και ουχί από την υπηρεσιακή ανεπάρκεια.

Για τους λόγους αυτούς κύριε Αρχηγέ, παρακαλούμε ως Ομοσπονδία, όπως τύχει θετικής έκβασης το αίτημα της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας, που ως σκοπό έχει την εύρυθμη λειτουργία των σημείων ελέγχων διαβατηρίων Ορεστιάδας και την στελέχωση τους με την προβλεπόμενη οργανική δύναμη, προκειμένου να παύσουν οι ανωτέρω δυσμενείς λόγοι.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα