Font Size

Cpanel

Συνθήκες κράτησης αλλοδαπών ατόμων από το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας

poasy
Αθήνα, 04 Απριλίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 800/7/31β
Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας

Θέμα: «Συνθήκες κράτησης αλλοδαπών ατόμων από το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας»

Κύριε Αρχηγέ,

Παρακαλούμε ως Ομοσπονδία όπως, σε άμεσο χρόνο παύσει η κράτηση αλλοδαπών ατόμων που έχουν μεταχθεί για το σκοπό αυτό από το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κορίνθου στο Α.Τ Ναυπλίου στο πλαίσιο του προληπτικού διαχωρισμού αλλοδαπών ατόμων που αναπτύσσουν έντονη παραβατική έως και αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά στα Κέντρα Κράτησης όπως αυτό της Κορίνθου.

Με τα επισυναπτόμενα υπ΄αρίθμ. 100/3/27 και 100/6/28 από 31/03/2017 έγγραφά της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας επισημαίνει και καταγγέλλει, τις τραγικές συνθήκες φύλαξης αυτών των ατόμων, οι οποίοι εκδηλώνουν σε πολλές των περιπτώσεων βίαιες έως και αυτοκαταστροφικές τάσεις, με απροσδιόριστο σκοπό και κατάληξη, εκτιμώντας προφανώς ότι κατ΄ αυτό τον τρόπο θα επιταχύνουν τις προβλεπόμενες εκ΄ του νόμου διαδικασίες με ιδίο όφελος.

Όπως δεν επιτρέπεται να παραβλέπουμε ως Αστυνομικοί την ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος της μεταναστευτικής κρίσης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ομοίως δεν επιτρέπεται ως σύγχρονο Ευρωπαϊκό Κράτος η Ελλάδα να αδυνατεί να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες φύλαξης αυτών των ατόμων, στερώντας τους η ίδια η Πολιτεία αυτές της πανανθρώπινες αξίες στοιβάζοντας τους σε χώρους που είναι για βραχεία κράτηση και ασφαλώς όχι για μακρά, όπως άλλωστε η πλειονότητα των αστυνομικών κρατητηρίων σε όλη την Επικράτεια στερούμενοι ακόμα του φυσικού φωτισμού έως και αυτού του προαυλισμού που επιτείνει περαιτέρω τις συνθήκες κράτησης.

Αναφερόμαστε σε κρατουμένους οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, με βιώματα που τους έχουν δημιουργήσει ψυχικές διαταραχές και χρήζουν ειδικής νοσηλείας - φαρμακευτικής αγωγής, που βεβαίως δεν μπορούν και δεν προβλέπεται να παρέχουν οι αστυνομικοί σκοποί κρατητηρίων.

Σύμφωνα λοιπόν με την ισχύουσα νομοθεσία και την Κ.Υ.Α 8038/23/22-ιγ΄ από 21/01/2015 ορίζονται σαφώς η ίδρυση και λειτουργία των Προαναχωρησιακών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών, με την παρουσία και υποστήριξη των κοινωνικών-διοικητικών δομών του Κράτους και αξιώνουμε αυτή την παρουσία, διότι οι ανθρώπινες ψυχές δεν στοιβάζονται δεν πολτοποιούνται και δεν εξαντλούνται στο φιλότιμο και τις αγαστές προθέσεις των αστυνομικών που υπερβάλλουν τα εσκαμμένα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Συνημμένα:
Αρχείο
Λήψη αυτού του αρχείου (100-6-28.pdf)Ε.Α.Υ. Αργολίδας

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα