Font Size

Cpanel

Κτιριολογική επικινδυνότητα των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α Ρεθύμνης

poasy 2015
Αθήνα, 09 Μαρτίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 100/3/64α
Προς:
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ
Κοιν.:
1) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ
3) Α.Ε.Α. / Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης / Τμ. Κτηριολογικής Υποδομής
4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης

Θέμα: «Κτιριολογική επικινδυνότητα των αστυνομικών υπηρεσιών της Δ.Α. Ρεθύμνης»

Κύριε Υπουργέ,

Σας επισυνάπτουμε το υπ΄αρίθμου 702/41/1 από 08/03/2017 έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης, με το οποίο έγγραφο καταγγέλλονται οι επικίνδυνες καταστάσεις που υπάρχουν στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης και ιδίως, σε ότι έγκειται του τομέα των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων σε αυτά αστυνομικών υπαλλήλων.

Ένα τυχαίο περιστατικό και κάποιες τεχνικές εργασίες ρουτίνας, αποκάλυψαν το σημαντικό αυτό πρόβλημα στην Υ.Α. Ρεθύμνου, που έδωσε το έναυσμα για τον έλεγχο όλων των κτιριακών υποδομών όπου δυστυχώς, διεπιστώθησαν τραγικές έως και εγκληματικές παραλείψεις σε θέματα προστασίας από ενδεχόμενο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, παρά την αυστηρότητα της κείμενης νομοθεσίας και ασφαλώς δεν αποτελεί αιτιολογία η παλαιότητα κατασκευής των κτιρίων αυτών.

Αυτό που προέχει είναι να γίνουν οι άμεσες τεχνικές παρεμβάσεις, κατόπιν αυτοψίας των αρμοδίων τεχνικών κλιμακίων και οι επισημάνσεις της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας όπως τύχουν του ενδιαφέροντος της πολιτικής ηγεσίας, προς παγίωση των συνθηκών ασφαλείας των εργαζομένων αστυνομικών που τείνουν να χαρακτηρισθούν οι χώροι αυτοί ως σύγχρονες γαλέρες.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα