Font Size

Cpanel

Μην παίζετε με τις ζωές των Ενστόλων

omospondies logo
Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 200/4/220

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με εύλογη ανησυχία πληροφορούμαστε τις νέες δημόσιες δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης για τα ειδικά μισθολόγια χωρίς ωστόσο να τυγχάνουμε υπεύθυνης ενημέρωσης αφού έως και σήμερα δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημά μας για ενημέρωση και διάλογο, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι νόμοι του Κράτους.

 Μετά και τις τελευταίες παραδοχές του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Νικολάου Τόσκα, ότι το υπουργείο Οικονομικών προωθεί νέο μισθολόγιο με προτάσεις που προκαλούν και τις δικές του αντιρρήσεις (!!!), εκφράζουμε την έντονη αγανάκτησή μας και καλούμε για ακόμα μια φορά τον Πρωθυπουργό της Χώρας να βάλει τέλος στις ανησυχίες μας, δίνοντας σαφή εντολή στο οικονομικό του επιτελείο, να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των ενστόλων.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άλλωστε ήταν εκείνος που αναγνώριζε τις αδικίες και δεσμευόταν από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους.

Όπως πληροφορούμαστε εξάλλου από τις ανακοινώσεις του ίδιου του Υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2016, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, δείχνουν ότι «το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 4.392 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2.270 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.983 εκατ. ευρώ».

Εφόσον η Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αποδίδει καρπούς η οικονομική της πολιτική, οφείλει άμεσα να συμμορφωθεί με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ακριβώς έκανε και στην περίπτωση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, και να δώσει τέλος στην αδικία των περικοπών που υπέστησαν όλοι οι ένστολοι με τα προηγούμενα μνημόνια, επαναφέροντας τους μισθούς στα επίπεδα του 2012.

Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματός μας διότι αυτό δεν είναι συντεχνιακό. Είναι η αναγνώριση και ο οφειλόμενος σεβασμός σε αυτούς που χειμώνα καλοκαίρι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την κατοχύρωση του αγαθού της ασφάλειας στη χώρα μας, όταν μάλιστα η ελληνική πολιτεία πεισματικά αρνείται να αναγνωρίσει το λειτούργημα του ένστολου ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό.

Χωρίς καμία διάθεση στείρας αντιπαράθεσης με τα κυβερνητικά όργανα, αναμένουμε να πράξουν το χρέος τους, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τυχόν προσπάθεια αιφνιδιασμού μας με την προώθηση και ψήφιση στη Βουλή, υπό τη μορφή του «κατεπείγοντος», επιζήμιων για τους ένστολους νομοθετικών διατάξεων, θα πέσει στο κενό.

Είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ.

Η σύγκρουση θα είναι αμείλικτη διότι και ο διάλογος δι' αλληλογραφίας έχει τα όριά του.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Ε.Α.Π.Σ.

Π.Ε.Α.Λ.Σ.

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2017 Μην παίζετε με τις ζωές των Ενστόλων