Font Size

Cpanel

Παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Ε.Α.Υ. Αθηνών στη Δ.Α.Ε.Α.

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.:200/4/214

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημητρίου Αναγνωστάκη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα συνοδευόμενων από τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, υπήρξε άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αιχμή στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, τόσο σ' αυτά τα ενδοϋπηρεσιακά όσο και σ' αυτά που προκαλούνται από τους χειρισμούς της Διοίκησης και έχουν κοινωνικό αντίκτυπο.

 

Ειδικότερα αφού εκφράσαμε την έντονη ανησυχία μας για τον τρόπο που λειτουργεί η ΔΑΕΑ, χωρίς δηλαδή να τηρούνται απαρέγκλιτα οι ισχύουσες διατάξεις, ζητήσαμε αφενός να μην συγχέονται οι διακριτοί ρόλοι των Υποδιευθύνσεων Αποκατάστασης Τάξης και Μέτρων Τάξης αφετέρου δε να υπάρξει μέριμνα για την άμεση στελέχωσή τους, δεδομένου ότι υπάρχει τάση φυγής από τις υπηρεσίες αυτές, χωρίς να αναπληρώνονται τα κενά που προκύπτουν.

Μείζον επίσης πρόβλημα συνιστά η ασάφεια των εντολών που διαβιβάζονται μέσω ασυρμάτου και εκ του μακρόθεν, από ανώτατους αξιωματικούς σε περίπτωση επεμβάσεων και συλλήψεων, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να αναζητούνται οι τυχόν ευθύνες στα κατώτερα κλιμάκια ή και να στέλνονται στα δικαστήρια ως μάρτυρες απλοί αστυφύλακες αν και ενεργούν με εντολές άλλων.

Σημαντική ήταν και η αναφορά μας στους οξυμένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι διμοιρίες και όσοι απασχολούνται ειδικότερα στα hot spots της νησιωτικής χώρας, όπου πέραν των άλλων προβλημάτων έχει ανακύψει και η μη έγκαιρη καταβολή των νυχτερινών.

Τέλος, καλέσαμε την Ηγεσία να σκύψει πραγματικά στα προβλήματα των συναδέλφων μας διότι εμείς από την πλευρά μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε ουδεμία περαιτέρω ολιγωρία.

Διακυβεύεται η ασφάλεια των συναδέλφων μας, τίθεται εν κινδύνω η ζωή τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Παρέμβαση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και της Ε.Α.Υ. Αθηνών στη Δ.Α.Ε.Α.