Font Size

Cpanel

Επιστολή συμπαράστασης στους Γάλλους αστυνομικούς – Ανάδειξη των ευρωπαϊκών κοινών αστυνομικών προβλημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη συμπαράστασή της στο γαλλικό συνδικάτο ALLIANCE POLICE NATIONALE εξέφρασε η Ομοσπονδία μας για τους αγώνες που δίνουν οι Γάλλοι αστυνομικοί αυτήν την περίοδο με στόχο την ενίσχυση της Γαλλικής Αστυνομίας και τη θωράκισή τους από τους κινδύνους που τους απειλούν.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία μας με επιστολή της, την οποία σας επισυνάπτουμε, στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες των Γάλλων Αστυνομικών, τονίζοντας την αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης των μηχανισμών ασφαλείας, τόσο στη Γαλλία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφού το έγκλημα δεν έχει σύνορα και η αντιμετώπισή του επιβάλλει τη συνεργασία και την αποτελεσματική δράση των υπηρεσιών ασφαλείας παντού και αδικρίτως.

 Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου στη γαλλική κρατική τηλεόραση FRANCE 2, το ενδιαφέρον της οποίας υπήρξε άμεσο. Ως Ομοσπονδία, επισημάναμε επίσης τις δικές μας προσπάθειες για την αποτροπή των περικοπών δαπανών και την αναγκαιότητα διάθεσης κονδυλίων τόσο για την ανανέωση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών όσο και τη στήριξη των μισθολογικών τους απολαβών, δεδομένου ότι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Χώρας, το ΣτΕ, μας έχει δικαιώσει επανειλημμένα, αποδεχόμενο τις προσφυγές που είχαμε κάνει από το 2012, όταν καταγγείλαμε τους μνημονιακούς νόμους ως αντισυνταγματικούς και ζητήσαμε την απαλοιφή των περικοπών ως άδικων και επιζήμιων για τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθεί η επιστολή συμπαράστασης προς το συνδικάτο των Γάλλων αστυνομικών, ALLIANCE POLICE NATIONALE:

«Πληροφορηθέντες ότι τις τελευταίες ημέρες έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα διαμαρτυρίας των αστυνομικών της Γαλλίας για τις συνθήκες εργασίας και τις ελλείψεις αστυνομικού εξοπλισμού, με κίνδυνο της ζωής των συναδέλφων σας, θέλουμε να σας εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για δικαίωση του αγώνα σας.

Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι κι εμείς στην Ελλάδα, βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική κινητοποίηση από το 2010, όταν για πρώτη φορά επεβλήθηκαν σκληροί όροι περαιτέρω δανειοδότησης της χώρας μας, αποτέλεσμα των οποίων ήταν οι δραστικές περικοπές τόσο των λειτουργικών δαπανών των αστυνομικών υπηρεσιών όσο και των μισθών και των συντάξεων. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται οριακά και ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της χάρη στο φιλότιμο και τις υπερπροσπάθειες των συναδέλφων μας, που πολλές φορές εργάζονται χωρίς ωράριο εργασίας, με απλήρωτες ώρες υπερεργασίας και νυχτερινής εργασίας, χωρίς ρεπό, ενώ αναγκάζονται να μετακινούνται χωρίς να προπληρώνονται τα έξοδα μετακίνησης ή πολλές φορές να διαθέτουν δικά τους χρήματα για να καλύπτουν υπηρεσιακές ανάγκες.

Ο αγώνας που δίνουμε είναι υπερκομματικός, προσπαθώντας να πείσουμε τα πολιτικά κόμματα ότι η εκδήλωση συμπάθειας και στήριξης της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να συνοδεύεται από αποφάσεις με πρακτικά αποτελέσματα και όχι μόνο από λόγια αγάπης και ανέξοδης συμπάθειας.

Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι και ο δικός σας αγώνας εκπορεύεται από την αγάπη σας για τη γαλλική αστυνομία και για την ασφάλεια του γαλλικού λαού, δεχθείτε τα αισθήματα αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνετε, με την ελπίδα ότι οι κυβερνώντες στην χώρα σας θα κατανοήσουν την αναγκαιότητα της ενδυνάμωσης των μηχανισμών ασφαλείας, τόσο σε σας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άλλωστε, η Ευρωπαϊκή μας Ένωση, το κοινό μας σπίτι, χρήζει των ίδιων πολιτικών στον τομέα της ασφάλειας διότι το αγαθό της ασφάλειας διέπεται από ενιαίους όρους και προϋποθέσεις, ανεξαρτήτως εθνικών συνόρων, ιδεολογιών και πολιτικών.

Με την ελπίδα ότι σύντομα θα πληροφορηθούμε καλά νέα από τον αγώνα σας, σας ευχόμαστε και πάλι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας.».

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Επιστολή συμπαράστασης στους Γάλλους αστυνομικούς – Ανάδειξη των ευρωπαϊκών κοινών αστυνομικών προβλημάτων