Font Size

Cpanel

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 200/2/132α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ενόψει της πραγματοποίησης της πανελλαδικής ένστολης διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας την προσεχή Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου 2016, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης: Ενημέρωση από την Εκτελεστική Γραμματεία, Προετοιμασία συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, Αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας κλπ.

2-9-2016

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ αναφέρθηκε στην σοβαρότητα της επικείμενης πανελλαδικής μας διαμαρτυρίας, στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν συνάδελφοι στην ενέργεια και στην αποστρατεία από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να γίνουν γνωστά τα αιτήματά μας και μέσω της δημοσιοποίησής τους να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση. Τόνισε δε ότι ο συνδικαλιστικός μας αγώνας είναι διαρκής και συγκρουσιακός και ότι θα ενταθεί το προσεχές δίμηνο και εάν η Κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις, κατόπιν πρωτοποριακών προτάσεων.

Στη συνέχεια, ενημέρωσε το Σώμα για τη χθεσινή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ, ο οποίος δεν διέψευσε ότι δρομολογείται ένα νέο ειδικό μισθολόγιο ΣΑ και ΕΔ, χωρίς όμως να αναφερθεί στις αποφάσεις του ΣτΕ, που ρητά αναφέρουν ότι οι αποδοχές των υπηρετούντων στα ΣΑ και στις ΕΔ δεν μπορούν να καθοριστούν σε επίπεδα αντίστοιχα και κατά μείζονα λόγο κατώτερα εκείνων που είχαν διαμορφωθεί κατ΄ εφαρμογή του ν.4093/12.

Σε ό,τι αφορά την αναδιάταξη-αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, ο Πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να μελετήσουν τα προεδρικά διατάγματα που μας απασχολούν από το 1988 καθώς επίσης και από τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να μελετήσουν το τελευταίο σχέδιο π.δ. και να υποβάλλουν παρατηρήσεις προκειμένου αυτές να επιδοθούν στην πολιτική και φυσική ηγεσία για περαιτέρω επεξεργασία.

Ακολούθως, υπήρξαν τοποθετήσεις του Αντιπροέδρου Οικονομικών κ. Βασίλη ΠΑΝΤΑΖΗ σε θέματα αρμοδιότητάς του, καθώς επίσης και μελών του Δ.Σ. για προβλήματα που απασχολούν Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις και όπως αυτά έχουν κοινοποιηθεί στην Ομοσπονδία.

Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρθηκε στην ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην πολυφωνία που πρέπει να διακρίνει τη λειτουργία των συνδικαλιστικών παρατάξεων πλην όμως αυτά να μην μεταλλαχθούν και οδηγηθούν σε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

Τονίστηκε μάλιστα από τους Προέδρους της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και Χρήστο ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ιδιαίτερα η καταστατική λειτουργία της Ομοσπονδίας και των Ενώσεων, λόγω του παρατηρούμενου κινδύνου μη ορθής προβολής των δράσεων και των θέσεών μας κυρίως μέσω «αυθόρμητων» αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έχουν χαρακτηριστικά στρεβλώσεων και προσωπικής προβολής και πως καίρια ζητήματα πρέπει να τίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια όργανα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί και πάλι τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις να δώσουν ενόψει των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ, δυναμικό παρών στη Θεσσαλονίκη στις 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 (Πλατεία Δικαστηρίων-Άγαλμα Βενιζέλου), στέλνοντας μηνύματα αγωνιστικότητας – αποφασιστικότητας μέχρι τελικής δικαίωσης!

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ
& ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!!!
 
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΣ.Υ.