Font Size

Cpanel

Αποκαλυπτήρια μνημείου του Ήρωα Ηλία Κωστένη

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2016
Αρ. Πρωτ.: 603/6/7

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσία των προεδρείων της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, πραγματοποιήθηκαν στις 27 Αυγούστου 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που ανεγέρθη με πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών προς τιμήν του πεσόντα, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πριν από τρία χρόνια, Αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη.dsc0001

Το Μνημείο τοποθετήθηκε στην παραλίμνια ζώνη της Μικρολίμνης και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Φίλιππο Καλαμάρα, αποτελεί δε σημείο αναφοράς για τον Ηρωισμό όλων των συναδέλφων μας που φυλάττουν Θερμοπύλες στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια και την κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ίδιος τόνισε ότι «η μνήμη του ηρωικού αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ο οποίος προσέφερε τη ζωή του θυσία στον βωμό του καθήκοντος είναι πια ένας πραγματικός θυρεός για την Ελληνική Αστυνομία και επέκεινα για την ελληνική Πολιτεία».

dsc0002

Με την εκδήλωση αυτή, ως Ομοσπονδία, για άλλη μια φορά θρηνήσαμε όλοι μαζί έναν άδικο θάνατο συναδέλφου μας, εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στην οικογένειά του και υπενθυμίσαμε στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία με τον πλέον επίσημο τρόπο τις ευθύνες εκείνων που χειρίζονται τις τύχες μας.

«Πρόεδρε, ώς πότε αυτή η χώρα θα λησμονεί την προσφορά μας και θα μας θυμάται μόνο στα μνημόνια», ήταν το εύλογο ερώτημα - καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη Γερακαράκου στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ του προσέφερε την εικόνα της Παναγίας.

dsc0003

Η Ομοσπονδία, επίσης, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Δημάρχου Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, στο να παραμείνει ζωντανή η μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας, του επέδωσε τιμητική πλακέτα. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρεσπών αναφέρθηκε στην ηρωική πράξη του Ηλία Κωστένη που έπεσε μαχόμενος, αντιμετωπίζοντας το διασυνοριακό έγκλημα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο συνάδελφός μας «δώρισε» την δίκη του ζωή στην κοινωνία, εκτελώντας με πίστη και αυτοθυσία το καθήκον του.

dsc0004

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων, χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος και Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν η οικογένεια του Αρχιφύλακα, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Μαλλικόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας κ. Ιωάννης Μουρατίδης και Παντελής Φωστηρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κα Πέτη Πέρκα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Ντζιοβάρας, οι Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων της ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, o Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Βούτσης, ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, Βουλευτές, αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ανώτατοι Αξιωματικοί, πολλοί συνάδελφοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Αποκαλυπτήρια μνημείου του Ήρωα Ηλία Κωστένη