Font Size

Cpanel

Επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για την εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ.

Αθήνα, 2 Αυγούστου 2016
Αρ. Πρωτ.: 505/1/25

Προς:1) Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, κ. Πάνο ΚΑΜΜΕΝΟ

         2) Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

             κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ

Σύμφωνα με τον προσφάτως ψηφισθέντα Ν.4407/2016 «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 134, 27-7-16), θεσμοθετείται κατά αδιαμφισβήτητο τρόπο, η βούληση της πολιτείας να υπάρχει εκπροσώπηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

 Ειδικότερα, στο άρθρο 50, παρ. 18, αναφέρεται ότι: «Ένας (1) εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του δευτέρου εδαφίου της τέταρτης παραγράφου του παρόντος άρθρου, που κατέχει οργανική θέση εσωτερικού και υπηρετεί σε Μονάδα της Αττικής, εκλέγεται από το συνέδριο της Ομοσπονδίας, συμμετέχει υποχρεωτικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του αντίστοιχου Μετοχικού Ταμείου (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) και των υπ’ αυτών λογαριασμών.»

Για να τύχει πρακτικής εφαρμογής αυτό το άρθρο, αυτονόητο είναι ότι απαιτείται στη συνέχεια τροποποίηση των Καταστατικών λειτουργίας των προαναφερόμενων Ταμείων, γεγονός που ως Ομοσπονδία είχαμε εδώ και δεκαετίες αναδείξει με αλλεπάλληλες έγγραφες αναφορές και επισημάνσεις μας τόσο στην εκάστοτε κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα, όσο και στις Ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπου δια ζώσης στη συνάντησή των Ομοσπονδιών μας, που είχε πραγματοποιηθεί την 19.01.2016 στο ΥΠ.ΕΘ.Α., είχατε συνηγορήσει θετικά στο αίτημά μας για την παρουσία εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στο οποίο Ταμείο η πλειονότητα των μετόχων προέρχεται από τους εργαζομένους της Ελληνικής Αστυνομίας συμπεριλαμβανόμενης και της διοίκησής του, όπου κατά κόρον τίθεται και αυτό το ζήτημα κατά τις συναντήσεις μας, για θέματα που αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επειδή πρόκειται για ένα πάγιο αίτημά μας, το οποίο και οι ίδιοι έχετε αποδεχθεί, παρακαλούμε όπως για λόγους δίκαιης αντιμετώπισης της Ομοσπονδίας μας, προβείτε άμεσα στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση του θέματος, ώστε να συμμετέχει στο εξής στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΜΤΣ και εκπρόσωπός μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Επιστολή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για την εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ.