Font Size

Cpanel

Συνάντηση των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

omospondies logo
Αθήνα, 13 Ιουλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/1/22

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ συναντήθηκαν σήμερα οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Αστυνομικών, των Πυροσβεστών και των Λιμενικών παρουσία των βουλευτών Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ, Σίμου ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ και Ιωάννη ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ.

13-7-16a

Αφού εκτέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα και υποβλήθηκε σχετικό υπόμνημα με τα θεσμικά, εργασιακά, ασφαλιστικά κλπ αιτήματά μας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει τη διαχρονική προσφορά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία εργάζονται υπό αντίξοες και επικίνδυνες πολλές φορές συνθήκες.

Επιβάλλεται λοιπόν για τους λόγους αυτούς, όπως μας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η άμεση αναγνώριση και θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία, ανέκαθεν, έχει διαδραματίσει ένα πολύ θετικό και ουσιαστικό ρόλο στην αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο και την κρίσιμη αποστολή που έχουν για την ασφάλεια των πολιτών. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει, πιστεύοντας στις ικανότητες και την αφοσίωση των στελεχών τους στην αποστολή τους.

13-7-16b

Σε ό,τι αφορά τα ειδικότερα αιτήματα που ζητήθηκε η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ όσον αφορά τη μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων, καθώς και το αίτημα για ξεπάγωμα των προσλήψεων στα Σώματα Ασφαλείας.

Στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επιδώσαμε σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις μας για το ιερό δικαίωμα στην απεργία και την τροποποίηση του άρθρου 23 παρ. 2 του Συντάγματος ενόψει και της Συνταγματικής Αναθεώρησης, αναλόγου του οποίου έχουμε καταθέσει και στον αρμόδιο Υπουργό της Κυβέρνησης για την αναθεώρηση αυτή.

Τέλος, δόθηκε έμφαση και στα προβλήματα του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα οξυμένα λόγω των πυρκαγιών και των μεταναστευτικών ροών και δήλωσε ότι χρήζουν άμεσης ενίσχυσης και σε προσωπικό και μέσα για να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους. Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής όπως προωθείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη διασφάλιση όμως των εθνικών μας θέσεων.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ.  Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ Αθανάσιος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ Ιωάννης ΣΑΪΤΑΚΗΣ Δημήτριος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2016 Συνάντηση των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας