Font Size

Cpanel

Ανακοίνωση - Καταγγελία για το Επίδομα Εξομάλυνσης

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 500/3/53

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Και όμως... Το «άμεσα» για τους κυβερνώντες, ισοδυναμεί με τουλάχιστον ένα τετράμηνο χρονικής παρέλευσης και αναμονής!

Αυτό είναι το συμπέρασμά μας από το αποτέλεσμα των κυβερνητικών δεσμεύσεων όσον αφορά τη χορήγηση του «Επιδόματος Εξομάλυνσης» των 212,94 € σε συζύγους που τελούν σε διάσταση ή σε διαζευγμένους ή σε άγαμους, που έχουν τέκνα και αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή. Για το προαναφερθέν επίδομα, η Ομοσπονδία μας, σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα αρχικά από 28 Ιανουαρίου 2016 (Αρ. Πρωτ.: 500/3/52) και στη συνέχεια στις 24 Φεβρουαρίου 2016 (Αρ. Πρωτ. 600/13/10) κατά τη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ.

Το θέμα είχε ανακύψει όταν στο σχέδιο νόμου «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνα προσωπικού και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την 22-12-2015 στη Βουλή των Ελλήνων από το ΥΕΘΑ και ψηφίστηκε στη συνέχεια από την Ολομέλεια του Σώματος, εξαιρούνταν από τη ρύθμιση αυτή οι προϋπολογισμοί των Υπουργείων που υπάγονται τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, καίτοι οι αποδοχές τους διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν.3205/2003).

Προκειμένου να αρθεί η εις βάρος μας προαναφερθείσα αδικία, ακολούθησαν συναντήσεις τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό όσο και με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων. Κι ενώ ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε το αίτημα και κατέστησε σαφές ότι θα κατατεθεί άμεσα σχετική τροπολογία, εν τούτοις η εκκρεμότητα παραμένει από Υπουργείο σε Υπουργείο και από Υπηρεσία σε Υπηρεσία.

Λυπούμαστε για την ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης και καταγγέλλουμε όσους ολιγωρούν, εμπαίζοντας τον ένστολο και πρωτίστως τους άμεσα ενδιαφερόμενους συναδέλφους μας.

Ελπίζουμε ότι με τη σημερινή ανακοίνωση - καταγγελία μας, οι αρμόδιοι θα λάβουν το μήνυμα και θα ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημά μας, προωθώντας πραγματικά άμεσα στη Βουλή την αναμενόμενη ρύθμιση για την δρομολόγηση της χορήγησης του επιδόματος εξομάλυνσης σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.

Κάντε πράξη τις δεσμεύσεις σας!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Ανακοίνωση - Καταγγελία για το Επίδομα Εξομάλυνσης