Font Size

Cpanel

Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, κύριο Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

poasy
Αθήνα, 20 Απριλίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 605/5/12-α

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στις 18 Απριλίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας, κύριο Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Κλάδο μας.20.04.2016

 

Ειδικότερα, από πλευράς μας ζητήθηκε η επαναφορά των 6.700 οργανικών θέσεων που καταργήθηκαν σωρευτικά με το νόμο της αναδιάρθρωσης, η αναγνώριση των Σχολών μας ως τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η αποκλειστική εισαγωγή στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, υπενθυμίζοντας ότι τα εν λόγω, ήταν προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης. Επίσης, αναφέρθηκε το πρόβλημα των Σχολών και της χρήσης τους, αποκλειστικά ως εκπαιδευτικά ιδρύματα και όχι ως κέντρα κράτησης – φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Για το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο υλοποίησης της επικείμενης αναδιάρθρωσης, τονίστηκε το αίτημά μας για τη μη ανακατανομή των οργανικών θέσεων, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, κατά την αναμόρφωση των Υπηρεσιών. Τέλος, διερευνήθηκε η πρόθεση της Ηγεσίας για την αξιοποίηση των Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο κ. Γενικός Γραμματέας, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση είναι αναδιάταξη – αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών και μόνο, αναμένει δε το τελικό σχέδιο του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος και ότι σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο θα υπάρχει ένα πλήρως επανδρωμένο Αστυνομικό Τμήμα ή και δύο, εφόσον υπάρχουν τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Επίσης, δεσμεύτηκε, ενώπιών μας, ότι οι Αστυνομικές Σχολές θα παραμείνουν  εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσπαθώντας, στο στενό δημοσιονομικό πλαίσιο, να εισαχθούν και νέοι Αστυνομικοί σε αυτά. Για το θέμα της απογραφής των εκ Πανελληνίων προερχομένων Αστυνομικών, ως Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζήτησε να του αποστείλουμε εκ νέου υπόμνημα για τις ενέργειες - θέσεις της Ομοσπονδίας μας. Κλείνοντας, επανέλαβε την προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης δεσμευόμενος και προσωπικά, ότι ο μοναδικός τρόπος εισαγωγής στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις, καταργώντας κάθε άλλη αντίθετη προς τούτο διάταξη.     

Η Ομοσπονδία μας ενεργώντας με αποφασιστικότητα, συλλογικά και ενωτικά, έχοντας ήδη βάλει τη σφραγίδα της στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και στην προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων, όπου αυτό ήταν εφικτό από την πλευρά της, συνεχίζει  μέσω διαλόγου με την Ηγεσία να προωθεί λύσεις στα προβλήματα.

Με εκτίμηση,

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με το Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, κύριο Δημήτριο ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ