Font Size

Cpanel

Στο Τελικό Στάδιο η Τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων

poasy
Αθήνα, 9 Μαρτίου 2016
Αρ. Πρωτ.: 301/5/69

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας ήταν και θα είναι η δημιουργία ενός αξιοκρατικού και δίκαιου Κώδικα Μεταθέσεων, προκειμένου ο συνάδελφος να κατακλύζεται από αίσθημα δικαίου αναφορικά με τη δυνατότητα μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων του.

Προς την ως άνω κατεύθυνση, σας ενημερώνουμε ότι, έχει ήδη δρομολογηθεί η τροποποίηση του υφιστάμενου Κώδικα Μεταθέσεων και πρόσφατα, όπως μας γνώρισε η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις της σχετικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας από την Ηγεσία του Σώματος και σήμερα η όλη διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ελπίζοντας λίαν συντόμως να πάρει σάρκα και οστά ο νέος Κώδικας Μεταθέσεων.

 

Επισημαίνουμε ότι, σχετικά με τις ανησυχίες των συναδέλφων μας που αποσπώνται ή θα αποσπαστούν σε περιοχές που λειτουργούν HotSpots, καθώς και σε περίπτωση απόσπασής τους λόγω ανωτέρας βίας (π.χ. σεισμός), η Ομοσπονδία μας πρότεινε διάταξη και εισήχθη στο σχέδιο, με την οποία οι εν λόγω συνάδελφοι που αποσπώνται κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου δε θα χάνουν τα μόριά τους, παρότι η αποσπασθείσα περιοχή μπορεί να είναι ο τόπος συμφερόντων τους.

Η Ομοσπονδία μας, όντας πιστή στις αρχές και στις αξίες της, συνεχίζει να είναι μαχητής και αρωγός ώστε να συμβάλλει θετικά σε κάθε προσπάθεια της διοίκησης για κατοχύρωση προς το βέλτιστο των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και τον εκσυγχρονισμό του Σώματος.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

    O Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος      ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΑΣΥ 2016 Στο Τελικό Στάδιο η Τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων