Font Size

Cpanel

Σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο που προωθείται. Ζητούνται: Άρση των αδικιών που δημιουργήθηκαν με τη λέξη ισομερώς , αναγνώριση της σχολής Αστυφυλάκων στο επίπεδο Τ.Ε.Ι., αναπλήρωση απώλειας εισοδήματος των παθόντων εν ώρα υπηρεσίας.

poasy

Αθήνα 24 Νοεμβρίου 2010  
Αρ. Πρωτ.:314/2/15α 

Προς: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
          κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ

Κοιν.:  1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
              κ. Μανώλη ΟΘΩΝΑ
          2) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
          3) Διευθύντρια Δ/νσης Εκπαίδευσης Α.Ε.Α.
             Ταξίαρχο κα. Ρεγγίνα ΔΕΣΦΙΝΙΩΤΟΥ
             (περιπτώσεως συντρεχούσης)
         4) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
         5) Όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες

Κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορηθήκαμε, προωθείται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πολυνομοσχέδιο για την ρύθμιση μεταξύ άλλων, εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν την λειτουργία του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καίριας, πρωταρχικής και ζωτικής σημασίας προτεραιότητα για τον ποιοτικό επανακαθορισμό της υπηρεσιακής κατάστασης του Αστυνομικού Προσωπικού, αποτελεί η άρση αδικιών που σχετίζονται με την ανυπαρξία διαβάθμισης του επιπέδου σπουδών της Σχολής Αστυφυλάκων και με την αποκατάσταση της σειράς μεταθέσεων του Π.Δ. 100/03 με ορθολογική προτεραιότητα, επιτακτικά αιτήματα που εντάσσονται στην αναβάθμιση θεσμών – πυλώνων που διασφαλίζουν την υπηρεσιακή και κοινωνική αξιοπρέπεια των Αστυνομικών.

Κύριε Υπουργέ,

Στο υπ' αριθμ. 314/2/15 από 5-10-2010 έγγραφό μας προς εσάς, σας αναφέρουμε πως έχει η κατάσταση και τους λόγους για τους οποίους επιβάλλεται η θεσμική αναγνώριση της Σχολής Αστυφυλάκων στο επίπεδο των Τ.Ε.Ι. Τονίζουμε μεταξύ άλλων «Επειδή το θέμα της αναβάθμισης της Σχολής Αστυφυλάκων, όπως προκύπτει και από πρόσφατη σχετική απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. ΝΤΟΛΙΟΥ, είναι ζήτημα δικής σας αρμοδιότητας, παρακαλούμε να προωθήσετε την απαιτούμενη ρύθμιση για να πάψει να θεωρείται αδιαβάθμητη η σχολή και να αρθεί η αδικία που υφίστανται σήμερα χιλιάδες συνάδελφοί μας.»

Επιπροσθέτως σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήδη από το 2001 αποκατέστησε το επίπεδο της Σχολής Υπαξιωματικών. Με το Ν. 2913/23-5-2001 (Φ.Ε.Κ. Α-102) «Οι Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών ανήκουν στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όσοι αποφοίτησαν από αυτές θεωρούνται απόφοιτοι Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών, εφόσον κέκτηντο πριν την εισαγωγή τους σε αυτές απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου και εισήλθαν σε αυτές κατόπιν εξετάσεων.»

Συνεχίζοντας στο έτερο ζήτημα, σας γνωρίζουμε ότι με αμφιλεγόμενη διάταξη στο Ν.3686/1-8-2008 (Φ.Ε.Κ. Α- 158) – Βαθμολόγιο – (διάταξη που αφορά το αρ. 4 του προαναφερόμενού Νόμου με τίτλο «Μεταθέσεις») ανατράπηκε η σειρά προτεραιότητας στις μεταθέσεις του Π.Δ. 100/03 σύμφωνα με τον αριθμό των μορίων που συγκεντρώνει ο ενδιαφερόμενος Αστυνομικός με βάσει τα αντικειμενικά κριτήρια (απόσταση, έτη υπηρεσίας, κ.λ.π.) . Με την εμβόλιμο λέξη – όρο «ισομερώς» στο προαναφερόμενο άρθρο Αστυνομικοί της ίδιας οργανικής θέσης με λιγότερα μόρια, πετυχαίνουν μετάθεση πρωτύτερα άλλων με περισσότερα μόρια.

Ουδείς λόγος υπήρχε που να επέβαλλε αυτή την ανατροπή που είναι καταφανώς άδικη όχι μόνο σ' ότι αφορά την διασάλευση μιας αντικειμενικής σειράς συγγνωστής και αποδεκτής από χρόνια από όλο το Αστυνομικό Προσωπικό, που καταξιώθηκε στην συνείδησή του βάσει της εφαρμογής της απλής αριθμητικής, αλλά και για την διασάλευση του οικογενειακού και κοινωνικού προγραμματισμού μεγάλου αριθμού Αστυνομικών Υπαλλήλων. Γι' αυτό και επιβάλλεται η κατάργηση της προαναφερομένης διάταξης .

Κύριε Υπουργέ,

Στο υπό προώθηση Νομοσχέδιο όλοι οι συνάδελφοι αναμένουν από εσάς τη ρύθμιση των προαναφερόμενων ζητημάτων που μαζί με την αναπλήρωση της απώλειας του εισοδήματος (300 Ευρώ) των παθόντων εν ώρα Υπηρεσίας θα αποτελέσουν την προσδοκόμενη αντιμετώπιση εκκρεμών θεμάτων που χρονίζουν αδικαιολόγητα και αποτελούν τροχοπέδη στην εκσυγχρονιστική πορεία του ίδιου του Αστυνομικού Οργανισμού.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα