Font Size

Cpanel

Αγωνιστικό μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2010 
Αρ. Πρωτ. : 602/7/3 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η 37η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με το διαχρονικό της σύνθημα «Ψωμί - παιδεία - ελευθερία», τιμάται και φέτος από τον Ελληνικό Λαό για να μη λησμονήσει κανείς τις ηρωικές πράξεις των φοιτητών εκείνων που σήκωσαν τη σημαία του αγώνα κατά της τυραννικής ασυδοσίας της ξενόφερτης δικτατορίας και κατάφεραν να προκαλέσουν τα πρώτα σοβαρά ρήγματα στα θεμέλιά της, ως την οριστική της κατάρρευση λίγους μήνες αργότερα.

Για πρώτη φορά ωστόσο από τότε, ο Λαός μας, βιώνει ξανά μια νέα, πρωτόγνωρη κρίση του πολιτικοοικονομικού μας συστήματος, η οποία οδήγησε τελικά στην κηδεμονία της «τρόικας» και των ξένων δανειστών της.

Οι πολίτες δείχνουν αιφνιδιασμένοι από τις δυσμενείς εξελίξεις και εκφράζουν πλέον μαζικά την αποστροφή και τη διαμαρτυρία τους για ό,τι ψευδεπίγραφο και φανταχτερό οικοδομήθηκε στον τόπο μας, μετά την πτώση της δικτατορίας. Απεγνωσμένα αναζητούν το ελπιδοφόρο φως για ένα καλύτερο αύριο. Είναι όμως τόσα πολλά τα προβλήματα, που το μέλλον μοιάζει για όλους αβέβαιο, ενώ το έργο για την ανοικοδόμηση μιας άλλης Ελλάδας, φαντάζει τιτάνιο.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, τονίζει και φέτος ότι δεν είναι θεατής των εξελίξεων. Αγωνίζεται για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών της πατρίδος μας και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια του λαού μας για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ξένους δυνάστες, με τους πολίτες να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών που ακολουθούνται και τους θεσμούς να λειτουργούν προς όφελος των συμφερόντων του λαού μας.

Αυτό το μήνυμα εκπέμπει σήμερα η 37η επέτειος του Πολυτεχνείου και αυτό οφείλουμε να τιμήσουμε, διεκδικώντας κι εμείς ως ένστολοι πολίτες καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας με μια Ελληνική Αστυνομία σύγχρονη και δημοκρατική.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα