Font Size

Cpanel

Συνάντηση με τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το Μ.Τ.Σ.

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2010  
Αριθ. Πρωτ.:505/1/10β  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Μ.Τ.Σ.

Αντιπροσωπείες των Ομοσπονδιών μας συναντήθηκαν σήμερα 23 Οκτωβρίου 2010, μετά από αίτημά μας με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ, προκειμένου να του εκθέσουν για άλλη μια φορά τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για την ομαλή λειτουργία του Μ.Τ.Σ.

Οι Ομοσπονδίες, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον του και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, όπως είχαν δεσμευτεί, λειτουργώντας με συνέπεια, παρέδωσαν σ' αυτόν το προσχέδιο της αναλογιστικής μελέτης που συντάχθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με επικεφαλή τον καθηγητή κ. Νικόλαο ΦΡΑΓΚΟ, ο οποίος παρίστατο επίσης στη συνάντηση.

Οι Ομοσπονδίες ζήτησαν την άμεση αναβολή της συζήτησης που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 25/10/2010 στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για την αναστολή καταβολής μερίσματος στους μερισματούχους του ταμείου καθ' όλο το 2011.Επίσης ζήτησαν τη σύσταση υπηρεσιακής επιτροπής εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων των Ομοσπονδιών μας με στόχο την εξεύρεση λύσης ώστε να γίνεται απρόσκοπτα η καταβολή των μερισμάτων, χωρίς να διαταραχθεί η υφιστάμενη δομή του ταμείου.

Ταυτόχρονα, τέθηκε το θέμα της αναλογικής εκπροσώπησης των μερισματούχων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Τ.Σ.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός εξέφρασε και τη δική του αγωνία για τη διάσωση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και ζήτησε να τεθεί υπόψη του το τελικό κείμενο με τα συμπεράσματα, ευθύς μόλις ολοκληρωθεί η αναλογιστική μελέτη. Αποδέχθηκε δε το αίτημα για τη σύσταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των Υπουργείων Εθνικής Αμύνης και Προστασίας του Πολίτη, διευρυμένης με τα Υπουργεία Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ενώ έκανε αποδεκτό και το αίτημα για την ανασύνθεση του Δ.Σ. του Μ.Τ.Σ. ώστε να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση των μετόχων.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα η επιτροπή για να εξετασθούν τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης από τους πλέον αρμόδιους και να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του ταμείου και την απρόσκοπτη καταβολή των μερισμάτων.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα