Font Size

Cpanel

poasyΑθήνα, 3 Οκτωβρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/2/119α

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου της 02/10/2015

Συνεδρίασε, χθες, 2/10/2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης την ενημέρωση των μελών του για τις ενέργειες της Εκτελεστικής Γραμματείας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έως και σήμερα, αναφορικά με τα εκκρεμή ζητήματα, τα οποία καλούμαστε να θέσουμε υπόψη των συναρμοδίων υπουργών της νέας κυβέρνησης και να απαιτήσουμε την επίλυσή τους. Ειδικότερα:

DSC0001

1. ΤΕΑΠΑΣΑ: Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη του την εκτενή ενημέρωση που έγινε από πλευράς, τόσο του Αντιπροέδρου Οικονομικών κ. ΠΑΝΤΑΖΗ Βασίλειου όσο και του Νομικού Συμβούλου της Ομοσπονδίας μας κ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ Χαράλαμπου, εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Γραμματεία να χειριστεί περαιτέρω το όλο θέμα με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων. Ως γνωστόν, υλοποιώντας προγενέστερες αποφάσεις τόσο του Διοικητικού όσο και του Γενικού Συμβουλίου των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, η Ομοσπονδία μας, κατέθεσε εμπρόθεσμα (31-08-2015), δυνάμει των διατάξεων του ν.4336/2015, φάκελο, αφενός προς τη Γενική Δ/νση Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, αφετέρου δε προς την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, για τη δυνατότητα μετατροπής των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης της τέως Α.Π. & τέως Ε.Χ. του ΤΕΑΠΑΣΑ σε ΤΕΑ.

2. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: Η Ομοσπονδία συγκαλεί ευρεία σύσκεψη των συναρμοδίων παραγόντων στην Κω τη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015, με τη συμμετοχή κλιμακίου της EuroCop με επικεφαλής την πρόεδρό της κα Αnna Nellberg, συνοδευόμενη από ευρωπαίους δημοσιογράφους, προκειμένου να αναδειχθεί το μείζον αυτό πρόβλημα και να ασκηθούν οι δέουσες πιέσεις στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ώστε η χώρα μας να τύχει μεγαλύτερης υποστήριξης, δεδομένου ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ οι μεταναστευτικές-προσφυγικές ροές, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με αστυνομικά μέτρα. Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτριος Τσακνάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής - Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, εκπρόσωπος της ΄Υπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. κ.ά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου της EuroCop στην Κω, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

DSC0002

3. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ: Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο καταδίκασε για άλλη μια φορά την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εις βάρος του προέδρου και γενικού γραμματέα αντίστοιχα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κ.κ. Δημήτρη Παδιώτη και Αλέξανδρου Καλευρά, καλώντας την Ηγεσία να σταματήσει τώρα κάθε περαιτέρω απόπειρα συνδικαλιστικής φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος και να θέσει στο αρχείο τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Τέλος, συζητήθηκαν τα εκκρεμή ζητήματα όσον αφορά την αύξηση των οργανικών θέσεων και τις προσλήψεις νέων αστυνομικών, τις θεσμικές αλλαγές (Κώδικας Μεταθέσεων, Κρίσεις-Προαγωγές, Πειθαρχικό Δίκαιο, Εκπαίδευση κλπ), που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη πολιτική Ηγεσία, όπως όλα αυτά εξάλλου τέθηκαν εκ μέρους της Ομοσπονδίας και στον νέο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Τόσκα, κατά την πρόσφατη πρώτη συνάντησή μας.

DSC0003

Η Ομοσπονδία τελεί εν αναμονή της κατάθεσης του προϋπολογισμού δαπανών της Ελληνικής Αστυνομίας για το έτος 2016 καθώς και της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης προκειμένου να εκδηλώσει τις επόμενες πρωτοβουλίες της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα