Font Size

Cpanel

όχι στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

poasy

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2010 
Αριθ. Πρωτ.:800/3/16λ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ»

Με τη δέσμευση εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας ότι θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τον αγώνα της για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας στην ελληνική κοινωνία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα (ESPERIA PALACE ΗΟΤΕL), ημερίδα με θέμα «Όχι στη βία απ' όπου κι αν προέρχεται».

Τόσο στην πρώτη συνεδρία με αντικείμενο «τη βία ως κοινωνικό φαινόμενο», όσο και στη δεύτερη, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι πτυχές της βίας στα γήπεδα, αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για τα αίτια της βίας και τις επιπτώσεις της στην ελληνική κοινωνία.

Η Ομοσπονδία δεσμεύεται να επαναλάβει τη διοργάνωση ανάλογων ημερίδων σε επαρχιακές πόλεις και παράλληλα να πραγματοποιήσει ειδική ημερίδα στην Αθήνα, με αντικείμενο της «Αστυνομικές Επιχειρήσεις», όχι τόσο για να αναδείξει το επιχειρησιακό σκέλος, αλλά για να ασχοληθούμε με τα προβλήματα και τις επιπτώσεις που έχει αυτή η υπηρεσιακή λειτουργία στο αστυνομικό προσωπικό, ειδικότερα αυτών των Υποδιευθύνσεων Μέτρων Τάξης και Αποκατάστασης της Τάξης.

Ως Ομοσπονδία αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη των φαινομένων της βίας και καταθέτουμε τον προβληματισμό μας για την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ανοικτού κινήματος οπαδών της μη βίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιος ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Ελευθέριος ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σπύρος ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ, εκ μέρους του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ο κ. Κώστας ΗΣΥΧΟΣ, το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας ΔΟΛΓΥΡΑΣ και ο εκπρόσωπος της Γιουροκόπ κ. Μαουρίσιο ΜΟΓΙΑ, Ισπανός συνάδελφος.

Τις εργασίες παρακολούθησαν επίσης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ιωάννης ΡΑΧΩΒΙΤΣΑΣ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής κ. Γρηγόριος ΜΠΑΛΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Δημήτρης ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ, ο Γ.Γ. της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ κ. Γιώργος ΠΗΛΙΟΥΡΑΣ, ο πρόεδρος της ΕΑΠΣ κ. Φίλιππος ΠΑΝΤΕΛΕΑΚΟΣ, ο σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσης Αστυνομικών κ. Γεώργιος ΚΑΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γ.Γ. της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών πρώην Αστυνομίας Πόλεων κ. Δημήτρης ΓΙΑΝΝΕΛΑΚΗΣ, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, άλλοι εκπρόσωποι φορέων και αντιπροσωπείες Δοκίμων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ.

Η Ομοσπονδία ευχαριστεί τους δυο συντονιστές των εργασιών κ.κ. Σεραφείμ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ, δημοσιογράφο και Νίκο ΜΑΛΛΙΑΡΗ, αρθρογράφο, όσο και τους διακεκριμένους ομιλητές κ.κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Γιάννη, καθηγητή Εγκληματολογίας, Διονύση ΓΟΥΣΕΤΗ, αρθρογράφο και μέλος Διεθνούς Αμνηστίας, Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτριο ΛΟΓΟ, Ευάγγελο ΧΑΪΝΑ, καθηγητή, Θανάση ΜΑΧΑΙΡΑ, υπεύθυνο ασφαλείας της Super League, Παύλο ΓΕΡΑΚΑΡΗ, πρόεδρο Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών και Γιάννη ΤΣΑΧΙΛΙΔΗ, εκπαιδευτή διαιτητών της UEFA.

ypografes-poasy


Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα