Font Size

Cpanel

poasy
Αθήνα 01 Αυγούστου 2015
Αρ. Πρωτ.: 200/2/115-ε

Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 31-07-2015

  Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά μετά τη σύγκλησή του σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο και ενημερώθηκε εκτενώς από την Εκτελεστική Γραμματεία για τις ενέργειές της υπό την πίεση των πρωτόγνωρων πολιτικών εξελίξεων, της αρνητικής κατάληξης της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το κυριότερο, της συμφωνίας για ένα τρίτο Μνημόνιο, χειρότερο, κατά γενική ομολογία, από όλα τα προηγούμενα.

dsc0001

  Εκ μέρους της Ε.Γ. τονίστηκε ότι δεν χάθηκε ούτε μία μέρα, καθώς από την πρώτη στιγμή, έγιναν οι αναγκαίες συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς (έχουν εκδοθεί σχετικές ανακοινώσεις και έγγραφα) με στόχο: α) τη διάσωση του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ που δυστυχώς από 1/1/2015 εντάσσεται αναδρομικά (!) στο ΕΤΕΑ, ενώ υπήρχε τροπολογία για να δοθεί νέα παράταση στα διαλαμβανόμενα στο άρθρο 220 του ν.4281/14, β) την τροποποίηση της διοικητικής υπαγωγής του Ειδικού Λογαριασμού του ν.826/78 που χορηγεί εφάπαξ οικονομικές ενισχύσεις στους αναξιοπαθούντες αστυνομικούς και στις ορφανικές οικογένειες αυτών, ώστε να υπαχθεί στον Τομέα Προνοίας Αστυνομικών (ΤΠΑΣ) αντί του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Ελληνικής Χωροφυλακής (ΤΕΑΕΧ) και γ) για τη διατήρηση του ισχύοντος (μνημονιακού) νόμου για το ασφαλιστικό σύστημά μας (νόμος 3865/2010 που προβλέπει το ανώτατο όριο των 40 ετών ή το 60ο έτος της ηλικίας) ώστε να μην περάσουν οι νέες απαιτήσεις των τεχνικών κλιμακίων των «θεσμών» που θα οδηγήσουν στην ανατροπή των ορίων ηλικίας και στη συνταξιοδότησή μας μετά από 50 χρόνια εργασίας -ασφάλισης, ωσάν να μην είναι το επάγγελμά μας επικίνδυνο και ανθυγιεινό ή να μην ισχύουν για μιας οι προβλέψεις για το προσδόκιμο όριο ζωής και την αξιοπρεπή διαβίωση.

  Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο ο Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Ρωμανιάς, καθώς και ο εκπρόσωπος του κου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Διευθυντής Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, στον οποίο μεταφέρθηκε η απαίτησή μας να είναι και ηγεσία ενεργά παρούσα για την προάσπιση των συμφερόντων μας, ενώ παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

  Εκ μέρους της Ηγεσίας, πολιτικής και φυσικής, επαναλήφθηκαν οι θέσεις τους ότι παραμένουμε συνεργάτες τους για την επίλυση των κρίσιμων θεμάτων που αντιμετωπίζουμε και ότι δεν θα λαμβάνονται αδιαφανείς αποφάσεις και πριν από την διατύπωση και των δικών μας θέσεων. Είναι δε σε εξέλιξη ο διάλογος για την τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων, του Πειθαρχικού Δικαίου, της Εκπαίδευσης και των Κρίσεων –Προαγωγών, ενώ η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών θα ξεκινήσει αργότερα. Πάντως αναζητούνται μέτρα αντιστάθμισης των αρνητικών συνεπειών του νέου Μνημονίου και χωρίς μοιρολατρική διάθεση θα προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις για την ανακούφιση των αστυνομικών (π.χ. εναλλακτική απασχόληση) και την κάλυψη νομοθετικών εκκρεμοτήτων του παρελθόντος.

  Ο κ. Γ. Ρωμανιάς περιέγραψε με μελανά χρώματα τις παράλογες, όπως είπε, απαιτήσεις των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στο να υποβάλλει την παραίτησή του. Ωστόσο, μας ενημέρωσε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν θετική κατάληξη οι κοινές μας προσπάθειες όσον αφορά το ΤΕΑΠΑΣΑ, τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την εξαίρεση των ενστόλων από τις προτεινόμενες μνημονιακές ρυθμίσεις (ζητούν ενιαιοποίηση των κριτηρίων θεμελίωσης δικαιωμάτων συνταξιοδότησης, μη μεταβατικές περιόδους κ.ά.)

  Ο νομικός σύμβουλος κ. Χάρης Μπουκουβάλας ενημέρωσε το ΔΣ ότι εκδόθηκαν θετικές αποφάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τα οδοιπορικά παρελθόντων ετών (2011-2013), ενώ το ΓΛΚ ζήτησε τα στοιχεία της Ομοσπονδίας (ΑΦΜ, ΙΒΑΝ κλπ) προκειμένου να καταβληθεί το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που έχει καταλογιστεί στο Δημόσιο από την Επιτροπή μη Συμμόρφωσης του ΣτΕ.

  Επίσης, υπήρξε ενημέρωση για τα οργανωτικά ζητήματα και τη διαρκή λειτουργία της Ομοσπονδίας ως πολεμικής και όχι γραφειοκρατικής μηχανής, για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων (απογευματινό ωράριο, λειτουργία νομικού τμήματος, αναβάθμιση ιστοσελίδας μας, απόκρουση κακόβουλων και δυσφημιστικών δημοσιευμάτων), ενώ συζητήθηκαν και άλλες προτάσεις (αναμετάδοση συνεδριάσεων μέσω live streaming, στοχευμένες διαμαρτυρίες, απεργία πείνας, επιβράβευση και υπεράσπιση υπηρεσιών που βάλλονται αδίκως, όπως οι ΥΜΕΤ, ΥΑΤ κλπ).

  Το Δ.Σ. εξουσιοδότησε, τέλος, την Ε.Γ. να συνεχίσει τις επαφές της για το μείζονος σημασίας ζήτημα του «συνταξιοδοτικού» και του ΤΕΑΠΑΣΑ, χωρίς να αποκλείει την εκδήλωση, το αμέσως προσεχές διάστημα των ενδεικνυόμενων εκείνων ενεργειών που θα έχουν καταλυτική επίδραση στις παράλογες απαιτήσεις των θεσμών για «εβδομηντάρηδες» αστυνομικούς, ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να υπηρετήσουμε την πατρίδα μας ως αξιοπρεπείς, επαγγελματίες αστυνομικοί και όχι ως απαξιωμένοι, άνευ εφοδίων και ψυχικού σθένους, «υπάλληλοι» σε μια χώρα – αποικία χρέους και παραδομένη στο διηνεκές στα κελεύσματα των δανειστών της.

ypografes poasy 2015

dsc0002

dsc0003

dsc0004

dsc0005

dsc0006

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα