Font Size

Cpanel

9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ « ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ»

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2010 
Αρ. Πρωτ. :602/8/4 

9η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ « ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ»

 

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, συνεχίζοντας τον αγώνα του για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελληνική Αστυνομία, που θα προστατεύει πραγματικά όλους τους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και στις ελευθερίες τους, με αφορμή την 7η επέτειο της βίαιης διάλυσης της ειρηνικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μας στην Πλατεία Συντάγματος το 2003 για την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, υπενθυμίζει ότι η 9η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τις Ομοσπονδίες μας, ως «ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ».

Η απόφαση της τότε Κυβέρνησης να στρέψει αστυνομικούς κατά αστυνομικών, ήταν μια αποκρουστική πράξη, καταδικαστέα από όλους και με την υπενθύμισή της σήμερα, θέλουμε και πάλι να τονίσουμε ότι δεν αρμόζει σε δημοκρατικές κυβερνήσεις να επιτρέπουν ελαφρά τη καρδία την άσκηση οιασδήποτε μορφής βίας και μάλιστα παραβιάζοντας δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται και απαιτούμε από την Πολιτεία να ασχοληθεί σοβαρά με την απάλειψη φαινομένων βίας και αυθαιρεσίας, με θύτες και θύματα Έλληνες αστυνομικούς. Δυστυχώς, οι πριν από ένα χρόνο εξαγγελίες της Κυβέρνησης, για εκδημοκρατισμό του εκπαιδευτικού συστήματος και για αλλαγή αντιλήψεων και νοοτροπίας στη λειτουργία του Οργανισμού κλπ., δεν έχουν τύχει υλοποίησης μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς και η αναγνώριση του επαγγέλματος μας ως επικίνδυνου είναι ακόμα ζητούμενο.

Επιπλέον οι δραματικές περικοπές στις λειτουργικές ανάγκες των Αστυνομικών Υπηρεσιών δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα στην αποτελεσματικότητά τους, αυξάνοντας την ανασφάλεια και στους πολίτες και στους ένστολους.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα τάσσεται υπέρ των ειρηνικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και εκφράζει την αντίθεσή του όταν η συντεταγμένη πολιτεία αντί να εξαντλεί τα περιθώρια του διαλόγου χρησιμοποιεί την καταστολή για να επιβάλλει τις θέσεις της.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα