Font Size

Cpanel

Παρέμβαση Π.Ο.ΑΣ.Υ. στους θεσμούς της Ε.Ε. μέσω EuroCop

poasy
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 600/9/98
Προς: Την Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Συνδικάτων
          κα Anna NELLBERG

  Αγαπητή κα Πρόεδρε,

  Θα θέλαμε κατ' αρχήν να σας ενημερώσουμε ότι κατά το πρόσφατο 25ο εκλογοαπολογιστικό μας Συνέδριο (22-24 Ιουνίου 2015), οι σύνεδροι προχώρησαν στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ, ως νέος πρόεδρος της Εκτελεστικής του Γραμματείας.

  Οπλισμένοι με τις κατευθύνσεις του 25ου συνεδρίου, συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας για την θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος στη χώρα μας, που ως γνωστόν εξακολουθεί να πλήττεται από την προϊούσα οικονομική κρίση όσο και από τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπισή της από το 2010 και εντεύθεν.

  Δυστυχώς, σήμερα, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο ελληνικός λαός καλείται εκ νέου να σηκώσει νέα βάρη στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης που όλο εξαγγέλλεται και όλο δεν έρχεται. Τα δυσβάσταχτα συσσωρευμένα από δεκαετίες χρέη προς τους εταίρους και το ΔΝΤ, αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια εξόδου από το φαύλο κύκλο της κρίσης.

  Θα γνωρίζετε, βεβαίως, ότι ο Έλληνας Αστυνομικός έχει συμβάλει από το υστέρημά του στην εφαρμογή των προγραμμάτων διάσωσης της χώρας, αλλά και στην διατήρηση, σε ικανοποιητικά επίπεδα του αγαθού της ασφάλειας σε μια χώρα προμαχώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι η Ελλάδα, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Οι αναγκαίες δαπάνες για τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, περικόπηκαν δραματικά, στερώντας του την δυνατότητα εκσυγχρονισμού της τεχνολογικής υποδομής σε σειρά ζωτικών τομέων, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον του όσον αφορά τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά ζητήματα.

  Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε την αντίφαση, από τη μια να ομιλούν όλοι για ανάπτυξη, και από την άλλη να μην αντιλαμβάνονται ότι ανάπτυξη χωρίς ασφαλές περιβάλλον, δεν νοείται.

  Αγαπητή κα Πρόεδρε,

  Με την παρούσα επιστολή, επικαλούμενοι τα αισθήματα συναδελφικής αλληλεγγύης, αλλά και την εκφρασμένη από το παρελθόν θέση-βούληση της EuroCOP ότι πάνω από όλα πρέπει να τίθεται ο άνθρωπος και όχι οι οικονομικοί δείκτες των στατιστικών, προσβλέπουμε στη δική σας παρέμβαση, ως επικεφαλής του ανώτατου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνδικαλιστικού φορέα μας, ώστε οι θέσεις μας αυτές να φτάσουν με τον πλέον επίσημο τρόπο στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι, προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tousk.

  Το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο: ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, οι Έλληνες Αστυνομικοί απαιτούμε από τους εταίρους μας να επιδείξουν την μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη σε μια χώρα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η θέση των αδυνάτων.

  Την κρίση δεν την προκάλεσε ο απλός Λαός. Επιτέλους πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν.

  Τέλος, η θέση της πατρίδας μας, της Ελλάδας, δεν ανήκει απλώς στην Ευρώπη, είναι η Ευρώπη. Και ως τέτοια οφείλουμε όλοι να την προστατέψουμε, αφήνοντας πίσω μας ψευτοδιλήμματα και παραπλανητικά ερωτήματα γύρω από το νόμισμα και την θέση μας στην ευρωζώνη.

  Με τη βεβαιότητα ότι θα διαβιβάσετε την παρούσα στους προαναφερόμενους θεσμικούς εκπροσώπους της Ε.Ε., σας στέλνουμε από την Ελλάδα αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για όλους τους Αστυνομικούς της Ευρώπης.

Με εκτίμηση
 
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Γερακαράκος Γρηγόριος

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα