Font Size

Cpanel

Έκτακτη σύσκεψη των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας

shmata poasy-poaxia
Αθήνα 13 Ιουλίου 2015
Αρ.Πρωτ.:500/7/40

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

  Μετά από εξάμηνη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους δανειστές, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν, δεν αποτελεί παρά ένα νέο επαχθέστερο μνημόνιο στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για τις οποίες αγωνιστήκαμε να τις αποκρούσουμε και οι οποίες πρόκειται να ψηφιστούν έως τις 15 Ιουλίου με τη μορφή του κατεπείγοντος νομοσχεδίου.

   Δυστυχώς, σήμερα, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, ο ελληνικός λαός καλείται εκ νέου να σηκώσει νέα βάρη στο όνομα της οικονομικής ανάπτυξης που όλο εξαγγέλλεται και όλο δεν έρχεται. Το πλαίσιο αυτού του νέου μνημονίου θα περικλείει βάρη που αφορούν κυρίως τα ειδικά μισθολόγια, την αναδρομική ένταξη των επικουρικών στο ΕΤΕΑ, τη σταδιακή και βίαιη προσαρμογή του συνταξιοδοτικού με βάση τις νέες επιταγές, τις ενοποιήσεις Ταμείων και τις μειώσεις συντάξεων μέσα από την αύξηση των εισφορών. Τα δυσβάσταχτα συσσωρευμένα από δεκαετίες χρέη προς τους εταίρους και το ΔΝΤ, αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια εξόδου από το φαύλο κύκλο της κρίσης και αν δεν επιλυθεί αυτό το κυρίαρχο ζήτημα, ό,τι μέτρα κι αν λαμβάνονται θα είναι χωρίς αντίκρισμα.

  Τούτη την κρίσιμη ώρα οφείλουμε να ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ και να ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, την ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΦΥΣΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ και όλα ανεξαιρέτως τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι:

  1. Ο Έλληνας Αστυνομικός έχει ήδη συμβάλει από το υστέρημά του στη διάσωση της χώρας, αλλά και στην διατήρηση, σε ικανοποιητικά επίπεδα του αγαθού της ασφάλειας σε μια περιοχή - προμαχώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αδυνατούμε επομένως να κατανοήσουμε την παρατηρούμενη αντίφαση: από τη μια όλοι να ομιλούν για ανάπτυξη και από την άλλη να μην αντιλαμβάνονται ότι ανάπτυξη σε ανασφαλές περιβάλλον, δεν νοείται.

  2. Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, απαιτούμε να επιδείξουν όλοι τη μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη σε μια Χώρα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την οικονομική κρίση έτσι ώστε να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η θέση των αδυνάτων. Την κρίση δεν την προκάλεσε ο απλός Λαός. Επιτέλους πρέπει να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν και σε κάθε περίπτωση, οι έχοντες και κατέχοντες προκλητικά κρυφά και αδήλωτα «εισοδήματα» εντός κι εκτός Ελλάδας.

  3. Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας είναι επομένως τεράστιος και ως τέτοιος δικαιούμαστε να διεκδικούμε περισσότερο από ποτέ ΤΩΡΑ μέτρα θωράκισης και όχι περαιτέρω αποψίλωσης των μάχιμων, διωκτικών μηχανισμών του Σώματος, αλλά και των άλλων Σωμάτων Ασφαλείας.

  4. Οι Ομοσπονδίες μας, συνεχίζοντας την αγωνιστική τους πορεία σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες και των συναδέλφων μας στο Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα, θα συντονίσουν τις πρωτοβουλίες τους με στόχο την απόκρουση των νέων αντιλαϊκών και επιζήμιων μέτρων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια και την ίδια την επιβίωσή μας. Προς τούτο, αύριο Τρίτη, απογευματινές ώρες, θα συνεδριάσουν τα προεδρεία των Ομοσπονδιών για συντονισμό των αναγκαίων κοινών αγωνιστικών μας δράσεων.

ypografes poasy-poaxia 2015

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα