Font Size

Cpanel

poasy
Αθήνα, 10 Ιουλίου 2015
Αρ. Πρωτ: 800/4/3

Προς: Τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Λήψη Αστυνομικών Μέτρων στα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα (Τράπεζες)»

  Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

  Λόγω του ότι η Ομοσπονδία έχει γίνει δέκτης εντόνων παραπόνων από το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών της όσον αφορά την υπ' αριθ. 1244/15/1168034 από 30/06/2015 διαταγή του Κλάδου Τάξης/Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης Α.Ε.Α. η οποία αναφέρει, την αστυνομική παρουσία των συναδέλφων στα τραπεζικά καταστήματα ως φύλαξη διευκρινίζουμε ότι:

  1) Οι συνάδελφοί μας που έχουν επιφορτιστεί με την επιτήρηση των τραπεζικών καταστημάτων ανά την Επικράτεια ενεργούν μόνο τα ισχύοντα για την πρόληψη και καταστολή τυχών έκνομων ενεργειών λόγω της μαζικής προσέλευσης ηλικιωμένων και όχι μόνο πολιτών, με σκοπό την ανάληψη χρηματικών ποσών.

  2) Η επιτήρηση των τραπεζών ενεργείται σαν παράλληλο καθήκον από τις πεζές και τις μηχανοκίνητες περιπολίες που διατίθενται οι συνάδελφοι.

  3) Σε καμία περίπτωση οι συνάδελφοι δεν εντέλλονται από τους ιδιώτες τραπεζικούς υπαλλήλους ή άλλους εξωυπηρεσιακούς παράγοντες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

  Σχετικά δε, προς τούτο έγγραφα είναι τα υπ' αριθ. 84/2015 από 8/7/2015 και Δ.Υ. από 7/7/2015 έγγραφα των Ε.Α.Υ. Θεσσαλονίκης και Ε.Α.Υ. Χανίων – Ρεθύμνης – Ηρακλείου – Λασιθίου.

  Κατόπιν συνάντησης μελών της Ε.Γ. με τον Προϊστάμενο Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗ Εμμανουήλ, αποδέχθηκε την επισήμανσή μας πως η ερμηνεία του όρου «φύλαξη» δεν είναι η δέουσα και πως όλα ανάγονται σύμφωνα και με το πνεύμα της διαταγής, στα πλαίσια της Κοινωνικής πολιτικής της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και στην πρόληψη και καταστολή παράνομων πράξεων και έκνομων ενεργειών οι συνάδελφοι όπως πάντα άλλωστε, πράττουν στο ακέραιο το καθήκον τους και σε προσωπικό επίπεδο υποβοηθούν τους πολίτες.

  Στους δύσκολους καιρούς που περνάει η Πατρίδα μας, οι Αστυνομικοί, για ακόμα μια φορά καλούνται να επιτελέσουν το ύψιστο καθήκον τους, πάντα κοινωνικά άρτιοι και αρωγοί στα δεινά των Ελλήνων Πολιτών.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος

800-4-3 1

800-4-3 2

 

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα