Font Size

Cpanel

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

omospondies_logo

Αθήνα 5 Οκτωβρίου 2010  
Αρ. Πρωτ.: 605/1/13α 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/10/2010 κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των έξι Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη ΣΑΜΑΡΑ, παρόντων του γραμματέα συνδικαλιστικού Κ. Γιάννη Μανώλη και του επίτιμου πρόεδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεών μας με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

nd_5_10_2010

Στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε η αγωνία των ενστόλων για την προβληματική λειτουργία των Οργανισμών, λόγω των δραστικών περικοπών των κονδυλίων για τις λειτουργικές δαπάνες όσο και για τις δυσβάστακτες μειώσεις των αποδοχών, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο βιοτικό επίπεδο των ενστόλων.

Τονίστηκε με έμφαση ότι οικονομική ανάκαμψη και ευημερία δεν μπορούν να υπάρξουν σε ένα ανασφαλές περιβάλλον και ως εκ τούτου αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση των προϋπολογισμών των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς δεν μπορούν να σταθούν και να ανταποκριθούν στην αποστολή τους κάτω από διαρκείς περικοπές κονδυλίων. Επίσης, επισημάνθηκε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης θα οξυνθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, πλην όμως τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται από τις κυβερνήσεις με διάλογο και πειθώ και όχι με την καταστολή.

Εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία και στη συμβολή του συνδικαλιστικού κινήματος, ως πυλώνα της δημοκρατίας που είναι αναγκαίος για την κοινωνική συνοχή, την ισορροπία και την εξέλιξη των πραγμάτων. Τόνισε ότι η ασφάλεια μιας χώρας είναι αλληλένδετη με την οικονομική της ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Όταν αυτή δεν υφίσταται, περιορίζεται μέχρι και η φυσική αισιοδοξία και η αξιοπρέπεια των πολιτών. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του στο Μνημόνιο και στις οριζόντιες περικοπές που ισοπεδώνουν τα πάντα και ειδικότερα τους ένστολους χαμηλόμισθους ενώ κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί τα προγράμματα ΣΔΙΤ για τον εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών, που είναι και ανέξοδα για το κράτος.

Κατά τη συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες, ώστε να γίνει λεπτομερής καταγραφή και περαιτέρω επεξεργασία των προβλημάτων και των προτάσεων των Ομοσπονδιών για την ανάκαμψη των Οργανισμών, προκειμένου όπως χαρακτηριστικά τόνισε, να αποτυπωθεί αναλυτικά «η πραγματικότητα που εκφράζει τα Σώματα και όχι τα Κόμματα».

ypografes_omospondion

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα