Font Size

Cpanel

Αίτημα για συνάντηση με την Αξιότιμη κα. Πρόεδρο της Βουλής

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 10 Ιουνίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 605/10/18
Προς: Την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
          κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου

  Αξιότιμη κα. Πρόεδρε,

  Ο αστυνομικός θεσμός, ως γνωστόν, από αρχαιοτάτων χρόνων, έχει αποτελέσει αντικείμενο εντόνων πολιτικών αντιπαραθέσεων και κοινωνικών συγκρούσεων, ωστόσο, δεν παύει να διατηρεί στο ακέραιο τη σημασία της ύπαρξής του και μάλιστα, στη σύγχρονη πολυτάραχη ζωή που διανύουμε, να έχει εξελιχθεί και σε σταθερό παράγοντα – συνιστώσα των λειτουργιών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

   Τις τελευταίες ημέρες, οι Ομοσπονδίες μας παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον αλλά και ιδιαίτερη ανησυχία τη δημόσια συζήτηση που αναπτύσσεται στα ΜΜΕ και όχι μόνο, με αφορμή δηλώσεις και ενέργειές σας, ως προς τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των ενστόλων πολιτών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βουλή και στους πέριξ αυτής χώρους.

  Οι εξελίξεις αυτές, δυστυχώς, ήρθαν να διαταράξουν το πνεύμα καλής διάθεσης και συνεργασίας, γεννώντας εύλογα ερωτηματικά, δεδομένου ότι αυτές κρίθηκαν από τους συναδέλφους μας ως μη αποδεκτές και μη συμβάλλουσες στην εξυπηρέτηση των κυβερνητικών σχεδιασμών και αιτουμένων από μας αλλαγών, όπως ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο μας, αλλά και από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ, με στόχο τη συμφιλίωση της αστυνομίας με τον πολίτη.

  Όλοι μας, άλλωστε, έχουμε ενστερνιστεί τις προαναφερόμενες εξαγγελίες της νέας Κυβέρνησης για αναβάθμιση του ειρηνικού έργου της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμφιλίωση των μελών της με τους πολίτες, κατεύθυνση προς την οποία δεν βλέπουμε, δυστυχώς, να γίνονται αποφασιστικά βήματα.

  Εμείς, ως συνδικαλιστικό κίνημα, είμαστε διατεθειμένοι και εκ δημοσίου καθήκοντος ταγμένοι, να συζητήσουμε όλες τις γνώμες που εκφράζονται ως προς τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας, πολύ περισσότερο δε όταν αυτές εκφέρονται και διατυπώνονται από τους Μείζονες Πολιτειακούς Παράγοντες της Χώρας.

  Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους, η αστυνομική δράση περιχαρακώνεται εντός των ορίων της αυστηρά δομημένης ιεραρχίας και των προβλεπομένων από τον Κανονισμό λειτουργίας του Σώματος.

  Γι' αυτό και προς άρση κάθε παρεξήγησης, αλλά κυρίως γιατί επιθυμούμε και την δική σας στήριξη στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του Κλάδου μας, Σας παρακαλούμε όπως έχουμε συνάντηση μαζί σας σε ημέρα της επιλογής σας, ώστε δια ζώσης, με άνεση και ειλικρίνεια, να Σας εκθέσουμε τις απόψεις μας τόσο επί των γενικότερων ζητημάτων όσο και αυτών της συγκυρίας που συνολικά αφορούν την παροχή αστυνομικού έργου.

Με εκτίμηση

ypografes poasy-poaxia2

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα