Font Size

Cpanel

Καταγγελίες για την όξυνση του μεταναστευτικού προβλήματος

poasy
Αθήνα 3 Aπριλίου 2015
Αριθ. Πρωτ.: 100/3/53α
Προς: Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
          κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
Κοιν.: 1) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          2) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου
          3) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου
          4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου

  Κύριε Υπουργέ,

  Την Ομοσπονδία μας έχει απασχολήσει πάρα πολλές φορές το σοβαρό ζήτημα των μεταναστών που εισέρχονται τα τελευταία χρόνια παράνομα στη Χώρα μας. Τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, τους ίδιους τους κρατουμένους, καθώς και τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτές, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα και διογκούμενα εξαιτίας, πέραν των άλλων, και της μη τήρησης ούτε καν των στοιχειωδών κανόνων της Υγιεινής και Ασφάλειας του Π.Δ. 45/2008.

  Ιδιαίτερη έξαρση παρουσιάζεται στις μέρες μας με τη μεγάλη είσοδο παράνομων μεταναστών, κυρίαρχα στη νησιωτική χώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα σειρά καταγγελιών των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των περιοχών αυτών και ιδιαίτερα των Ε.Α.Υ. Λέσβου και Δωδεκανήσου.

  Χαρακτηριστικότατα, δε, τα αναδεικνυόμενα προβλήματα στη Μυτιλήνη και στην Κω από όπου οι συνάδελφοί μας καταγγέλλουν τις ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Ήδη, στις προαναφερόμενες περιοχές υπάρχουν κρατούμενοι υπερπολλαπλάσιοι της χωρητικότητας των αστυνομικών κρατητηρίων και οι συνάδελφοι μας εκφράζουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη μη ανταπόκριση στην επίλυση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος.

  Κύριε Υπουργέ,

  Με όλα τα προαναφερόμενα σχετίζεται χαρακτηριστικότατα και το επισυναπτόμενο υπ'αριθ. 300/1/18 από 03-04-2015 έγγραφο της Ε.Α.Υ. Βόρειας Δωδεκανήσου στο οποίο καταγγέλλονται όλα αυτά τα προβλήματα και παρακαλούμε όπως με παρέμβασή σας αυτά τύχουν άμεσης θετικής αντιμετώπισης και εξάλειψης.

ypografes-poasy

bor dodekanisa 3-4-2015a

bor dodekanisa 3-4-2015b

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα