Font Size

Cpanel

Ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των αστυνομικών

Οι σύνοδοι της EuroCop να αποκτήσουν ουσιαστικότερο χαρακτήρα ζήτησε η αντιπροσωπεία μας

  Αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Χρήστο Φωτόπουλο και τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Ευάγγελο Μυλωνά συμμετείχε στην Εαρινή συνάντηση της EuroCop, που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία στις 3 και 4 Μαρτίου 2015.

  Τις εργασίες σκίασε η πρόσφατη τρομοκρατική πολύνεκρη επίθεση στο γαλλικό περιοδικό όπου έχασαν τη ζωή τους και αστυνομικοί. Με το ξεκίνημα των εργασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων και τονίστηκε η ανάγκη άμεσου σχολιασμού τέτοιας φύσης περιστατικών. Από την πλευρά μας δώσαμε ως παράδειγμα την δική μας επιστολή- την επομένη από το τραγικό συμβάν- στον Γάλλο πρέσβη όπου εκφράζαμε τα συλλυπητήριά μας καθώς επίσης την συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων.

  Η πρόεδρος της EuroCop Anna Nellberg παρουσίασε αφενός τις επαφές με πολιτικούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφετέρου τα πρώτα αποτελέσματα αυτών, όσον αφορά στην τρομοκρατία, τη μεταναστευτική πολιτική, την εγκληματικότητα, τα πρότυπα λειτουργίας αστυνομίας, τα συνταξιοδοτικά θέματα κλπ. Η ΠΟΑΣΥ χαιρέτησε την ενημέρωση της προέδρου με την επισήμανση ότι έχει υιοθετήσει την πρότασή μας για μια παρεμβατική πολιτική της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας αστυνομικών στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν μια πρόταση που είχε προταθεί και συζητηθεί πριν από πέντε χρόνια σε ανάλογη συνεδρίαση, χωρίς να λάβει σάρκα και οστά.

  Με αφορμή τον αποκλεισμό μελών-οργανώσεων, όπως αυτών της Βουλγαρίας, του Βελγίου και της Ουγγαρίας σχολιάσαμε την ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας της EuroCop ώστε να επιτευχθεί η διατήρηση των υφιστάμενων μελών-οργανώσεων καθώς επίσης και η προσέλκυση νέων.

  Με ενδιαφέρον συζητήθηκε η πρόταση για τη σύσταση ενός Φόρουμ για νέους αστυνομικούς στις τάξεις της Συνομοσπονδίας και από την πλευρά μας ενημερώσαμε ότι είναι καλοδεχούμενη μια τέτοια εξέλιξη. Ήδη, όπως τονίσαμε, στην Ελλάδα, ως Ομοσπονδία, προωθήσαμε αυτήν την ιδέα, διότι θέλαμε να σηματοδοτήσουμε την αναγκαιότητα διαρκούς ανανέωσης και εγρήγορσης των νέων αστυνομικών, που αποτελούν το μέλλον του σώματος. Σχολιάσαμε επίσης την δική μας εμπειρία επί αυτού και παροτρύναμε τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο στις Ομοσπονδίες τους.

  Τέλος, σε ότι αφορά τις συνδρομές, ήμασταν αντίθετοι σε πιθανή αύξησή τους λόγω της οικονομικής κατάστασης. Το θέμα αυτό απασχόλησε ευρέως τη συνεδρίαση, γεγονός που σχολιάστηκε επικριτικά από μας, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα διεξοδικότερης συζήτησης για τα υπαρκτά προβλήματα και τους τρόπους επίλυσής τους.

eurocop 3-2015

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ EuroCop: Ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των αστυνομικών