Font Size

Cpanel

Σημαντική η νομική ερμηνεία του Αρχηγείου για την αυτοδίκαιη χρήση των οφειλόμενων ρεπό

zaxariudakis 24
Αντιπρόεδρος Οικονομικών Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Αντώνης

«Σημαντική η νομική ερμηνεία του Αρχηγείου για την αυτοδίκαιη χρήση των οφειλόμενων ρεπό»

  Ο Κλάδος Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρωπίνου Δυναμικού/ Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης /Τμ. 1ο Νομικών Υποθέσεων/ Α.Ε.Α., με το υπ' αριθ. 1710/15/338200 από 21-2-15 έγγραφό του, με θέμα: «Χορήγηση Ημερήσιας Ανάπαυσης Αστυνομικού Προσωπικού», απάντησε σε ερωτήματα που έθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σχετικά με το δικαίωμα αυτοδίκαιης χρήσης των ημερήσιων αναπαύσεων από τα μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας.

  Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά όλο το αστυνομικό προσωπικό και πλέον κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να διστάζει να κάνει χρήση του δικαιώματος του αυτού. Οι δε Διοικητές των Υπηρεσιών οφείλουν χωρίς δικαιολογίες να συμμορφωθούν πλήρως με τα διατασσόμενα.

  Δυστυχώς όμως, συνεχίζεται να παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένοι Διοικητές «να αποφεύγουν» να χορηγήσουν και τις δυο οφειλόμενες αναπαύσεις, χορηγώντας μόνο μια εκ των δυο κατά την 12η – 15η ημέρα, παραθέτουμε την παρ.4 που ορίζει: «... όσον αφορά στις περιπτώσεις όπου η Διοίκηση αρνείται να συμμορφωθεί προς την υποχρέωσή της, ως αυτή εκτίθεται ανωτέρω και προβαίνει στη χορήγηση μιας μόνο εκ των δυο δικαιούμενων ημερήσιων αναπαύσεων κατά την 12η – 15η ημέρα, το αστυνομικό προσωπικό δύναται, κατά τα ρητώς οριζόμενα στο π.δ. 394/2001, μετά το πέρας του δεκαπενθημέρου να κάνει αυτοδίκαιη χρήση της οφειλόμενης δεύτερης ημερήσιας ανάπαυσης, με μόνη προϋπόθεση την υποβολή αναφοράς-γνωστοποίησης προς την Υπηρεσίας του.»

  Αυτό το έγγραφο αποτελεί πλέον ένα δυνατό όπλο στα χέρια όλων μας για την αποφυγή καταστρατηγήσεων των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Σημαντική η νομική ερμηνεία του Αρχηγείου για την αυτοδίκαιη χρήση των οφειλόμενων ρεπό