Font Size

Cpanel

daglis
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Θ.
Δημήτριος ΔΑΓΚΛΗΣ

Εκτός έδρας - Εκπαιδευτική αποζημίωση – Τι ισχύει

  Σύμφωνα με σχετικό διευκρινιστικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (υπ'αριθμ.:2/8882/ΔΕΠ/2014 από 03/02/2015), τα θέματα των οδοιπορικών εξόδων μετακινήσεων εσωτερικού, του αστυνομικού προσωπικού, των συνοριακών φυλάκων και των ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., ρυθμίζονται ως ακολούθως:

  - Όταν μετακινούνται με εντολή της Υπηρεσίας για φοίτηση, ακρόαση μαθημάτων, παρακολούθηση σεμιναρίων, εκπαίδευση ή μετεκπαίδευση στην Αστυνομική Ακαδημία, με εξαίρεση τους δόκιμους, η σε οποιεσδήποτε Σχολές ή Κέντρα Εκπαίδευσης ή Γραφεία Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην ημεδαπή, χορηγείται εκπαιδευτική αποζημίωση,, λόγω των πρόσθετων επιβαρύνσεων που προκύπτουν από τις μετακινήσεις αυτές. Η εκπαιδευτική αποζημίωση συνίσταται σε ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας και σε δαπάνες διανυκτέρευσης το ύψος των οποίων καθορίζεται με τις διατάξεις της αριθ.2/72000/0022/18-12-2001 Κ.Υ.Α. όπως έχει τροποποιηθεί με τις διατάξεις της αριθ.2/24802/0022/6-6-2005 όμοιας και τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 9 του Ν.3833/2010.

  Το ύψος και το είδος των οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, καθορίζεται ως κάτωθι :

  Α) Μετακίνηση από 15 έως 60 χιλιόμετρα : Αντίτιμο εισιτηρίου μόνο κατά την αρχική μετάβαση και κατά την επιστροφή μετά τη λήξη της εκπαίδευσης.

  Β) Μετακίνηση από 60 έως 120 ή 160 χιλιόμετρα (ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο μεταφορικό μέσο) : Ημερήσια αποζημίωση (ένα τρίτο αυτής) και αντίτιμο εισιτηρίου σύμφωνα με τα ανωτέρω (περίπτωση Α).

  Γ) Μετακίνηση άνω του ορίου των 120 ή 160 χιλιομέτρων (ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο μεταφορικό μέσο): Ημερήσια αποζημίωση (ολόκληρη) και αντίτιμο εισιτηρίου σύμφωνα με τα ανωτέρω (περίπτωση Α).

  Τα ανωτέρω ισχύουν εφόσον διατίθεται από την Υπηρεσία κατάλυμα για τη διαμονή του προσωπικού και εφόσον προσκομισθούν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά. Ειδικότερα για την (Γ) περίπτωση και μόνον, εάν δε διατίθεται κατάλυμα από την Υπηρεσία, δύναται να δικαιολογηθούν και δαπάνες διανυκτέρευσης.

  Επιπλέον, τα ανωτέρω ισχύουν για όλες τις περιπτώσεις εκπαιδεύσεων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων φοίτησης στο Τ.Ε.Μ.Ε.Σ., Στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, για τις οποίες καθορίζεται ιδιαίτερο καθεστώς.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Εκτός έδρας - Εκπαιδευτική αποζημίωση – Τι ισχύει