Font Size

Cpanel

Παρέμβαση στον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού για συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στη ΔΕΑΒ

poasy
Αθήνα, 20 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 800/3/29
Προς: Τον Υφυπουργό Αθλητισμού
          κ. Χαράλαμπο- Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ
Κοιν.: 1) Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
             κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
         2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
             Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
         3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Κύριε Υπουργέ,

  Η Ομοσπονδία μας, διαχρονικά, καταθέτει προς όλους τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες, που συνθέτουν και υπηρετούν το χώρο του αθλητισμού στη Χώρα μας, συγκεκριμένες θέσεις για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

  Ειδικότερα, έχει υποβάλλει με έμφαση προτάσεις για το χώρο του ποδοσφαίρου που μαστίζεται από φαινόμενα ανεξέλεγκτης βίας που αποτυπώνουν την παθογένεια και τη διάβρωση που έχει επέλθει στον κοινωνικό ιστό. Η αδυναμία αυτών που διαχειρίζονται το ποδόσφαιρο σε όλο του το φάσμα και η έλλειψη βούλησης από την Πολιτεία για την επίλυση αυτού του προβλήματος, μετακυλύει συνήθως αυτή την ολιγωρία στο εξιλαστήριο θύμα που λέγεται Ελληνική Αστυνομία.

  Η αποποίηση των ευθυνών έχει ως επακόλουθο τη σπίλωση της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και συνεχείς τραυματισμούς Αστυνομικών, ελαφριά και βαριά, με περιπτώσεις ακόμα και αναπηριών, δίχως μάλιστα οι πραγματικά υπεύθυνοι να οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

  Κατά τη συνάντησή μας, την 06-03-2015 αποκομίσαμε τη διάθεση της Πολιτείας και προσωπικώς την δική σας, να εργασθείτε για την οριστική αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και σε αυτή σας την προσπάθεια η Ομοσπονδία μας προσφέρθηκε να σταθεί αρωγός.

  Ανταποκρινόμενος δε στην δική μας έκφραση βούλησης να θέσουμε τις δυνάμεις μας στη διάθεση της Πολιτείας, προτείνατε τη διεύρυνση της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας, ώστε να συμμετάσχει σε αυτή και εκπρόσωπός μας, ενώ συμφωνήσατε και με την αναγκαιότητα οριοθέτησης του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις.

  Κύριε Υπουργέ,

  Παρακαλούμε, επομένως, όπως στο πλαίσιο του διαλόγου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που λαμβάνετε, να τύχουν υλοποίησης τα προεκτεθέντα, συμπεριλαμβανομένων όσων σας εκθέσαμε λεπτομερώς με την υποβολή σχετικού υπομνήματος κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας και παραγωγικής συνεργασίας.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα