Font Size

Cpanel

Παρέμβαση για την αποδέσμευση Αστυνομικών δυνάμεων από τη φύλαξη στόχων

poasy
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 309/1/7α
Προς: Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης
          κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Κύριε Υπουργέ,

  Η ορθολογική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και εν προκειμένω η μείωση των αστυνομικών που απασχολούνται στη φύλαξη επισήμων προσώπων και «στόχων» εν γένει, είναι πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, στα πλαίσια μιας επιτακτικά επιζητούμενης σύγχρονης πολιτικής δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Η ενίσχυση της αποστολής του Σώματος για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και την ανταπόκριση στα πολυποίκιλα προβλήματα των συνανθρώπων μας σχετικά με την αστυνόμευση, έρχεται σε αντίθεση με τη διάθεση υπέρμετρου αριθμού αστυνομικών στις Υπηρεσίες Επισήμων Προσώπων και γι' αυτό ασφαλώς κι εσείς από τις πρώτες ημέρες της θητείας σας στο Υπουργείο, φροντίσατε να παρέμβετε.

  Αρκετές φορές, κατά το παρελθόν, άλλωστε, αναγγέλθηκε ο επανασχεδιασμός και η απεμπλοκή δυνάμεων από αυτόν τον τομέα, αλλά πρακτικό αποτέλεσμα στο πέρασμα του χρόνου δεν υπήρξε και οι εξαγγελίες έμειναν μετέωρες. Ασφαλώς, αιτία γι' αυτό αποτελούσε η σθεναρή αντίδραση των προσώπων που κατέχουν πολιτική, οικονομική ή θεσμική εξουσία αλλά και η πλήρης αδιαφάνεια του συστήματος διάθεσης αστυνομικών με αποτέλεσμα και αυτή τη φορά να υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για την πραγματική απεμπλοκή και την πραγματική επιστροφή των αστυνομικών στις ανάγκες της αστυνόμευσης, μέσω των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

  Ήδη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, με την επισυναπτόμενη από 02-03-2015 ανακοίνωσή της, καταγγέλλει ότι «στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής έχει τοποθετηθεί μέχρι τώρα μόνο ένας αστυνομικός από αυτούς που έχουν απεμπλακει».

  Εξάλλου, με χθεσινή (11-03-2015) ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο, λόγω ζητήματος που προέκυψε στον Τύπο, αναφέρεται στις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από φρούρηση στόχων και συνοδείες προσώπων, καθώς επίσης και στην αποδέσμευση οχημάτων.

  Με το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούμε να εκδοθεί από το Αρχηγείο συμπληρωματικό δελτίο τύπου, που να αναφέρει ονομαστικά τις Υπηρεσίες στις οποίες επιστρέφουν ή τοποθετούνται οι αποδεσμευόμενοι, ώστε να αντικρουστεί η δικαιολογημένη καχυποψία, λόγω των παρελθόντων καταστάσεων, ότι όλα αυτά εξυπηρετούν επικοινωνιακές ανάγκες αφού σε πρακτικό καθημερινό επίπεδο καθίστανται μη εφαρμόσιμα.

  Επισημαίνουμε,δε επιπλέον, και την άλλη μεγάλη διάσταση αυτού του προβλήματος, ότι για τα διάφορα Αστυνομικά Τμήματα ή τις Υπηρεσίες Ασφαλείας, η φύλαξη των λεγόμενων «στόχων» αποτελεί επίσης πραγματική πληγή λόγω έλλειψης δύναμης. Γι' αυτό, πρέπει να τύχει ριζικού επανασχεδιασμού και επανακαθορισμού το πλέγμα των μέτρων ασφαλείας, σύμφωνα με σύγχρονες πρακτικές και εγκληματολογικά κριτήρια, βάζοντας τέλος σε νοοτροπίες άλλων εποχών.

  Κύριε Υπουργέ,

  Η Ομοσπονδία μας στηρίζει κάθε προσπάθεια αποδέσμευσης προσωπικού προς αυτήν την κατεύθυνση και επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, παρακαλούμε να υπάρχει ανά διαστήματα, ξεκάθαρη δημόσια ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των στόχων αυτών ώστε και η κοινωνία να μας κρίνει όλους με βάση τα έργα και όχι τις προθέσεις μας.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα