Font Size

Cpanel

maxairidis
Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ Λάζαρος

Τελικά, η παράβαση κανονισμών επιτρέπεται με "προϋποθέσεις";

  Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου ως αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θ. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., προσπάθησα, προσπαθώ και θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις, πάντοτε εντός των καταστατικών πλαισίων και σύμφωνα με όσα απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας σε συνάρτηση με το Ν.1264/1982 ''ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ'' να υπερασπίζομαι και να προασπίζω τα συμφέροντα των συναδέλφων.

  Το μονοπάτι του δημιουργικού και μαχόμενου συνδικαλισμού στον κλάδο μας, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός βασικού συστατικού στο χαρακτήρα του προσώπου που επιλέγει να το περπατήσει χωρίς παρεκκλίσεις, τιμώντας και υπερασπίζοντας πιστά και απαρέγκλιτα όσους τον εμπιστεύθηκαν και τον έφεραν στη θέση αυτή.

  Το συστατικό αυτό, δεν είναι άλλο από την ειλικρινή και έμπρακτη ''ρήξη'' σε κάθε έκφανσή της, απέναντι σε κάθε τι που αντιβαίνει το νόμο και τους κανονισμούς, δημιουργώντας προϋποθέσεις δυσμενείς, οι οποίες θίγουν οφθαλμοφανώς τα συμφέροντα και τα κεκτημένα δικαιώματα του συνόλου των συναδέλφων.

  Μάρτυρας μιας τέτοιας δυσμενούς κατάστασης στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μου ρόλου, έγινα χθες (14-02-2015).

  Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η μαρτυρία αφορούσε τα σοβαρά παράπονα από συναδέλφους που υπηρετούν στο Α.Τ. Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης, οι οποίοι με ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως προσωπικό του εν λόγω Α.Τ., ζητώντας επίμονα τη βοήθεια του συνδικαλιστικού κινήματος, καταγγέλλοντάς μου μάλιστα πιθανές καταστρατηγήσεις του π.δ.394/2001 ''Ωράριο εργασίας''.

  Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή στα πλαίσια του συνδικαλιστικού μου ρόλου, απευθύνομαι προς πάσα κατεύθυνση, κατ' αρχάς κοινοποιώντας και ενημερώνοντας για το ζήτημα που έχει προκύψει με εμφανείς τις ανθρωπιστικές συνέπειες από τα εξαντλητικά ωράρια για τους συναδέλφους, όπως οι ίδιοι με ενημέρωσαν και κατά δεύτερο λόγο για να ενεργοποιήσω κάθε αρμόδια αρχή ώστε να δοθεί άμεσα λύση στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.

  Κλείνοντας την επιστολή μου θα ήθελα να θέσω το εξής ρητορικό ερώτημα:

  Η παραβίαση των διατάξεων του π.δ. 394/2001 σχετικά με το ωράριο εργασίας, όπως π.χ. η θέση σε υπηρεσία διπλών νυχτερινών ωραρίων, κατά παράβαση των σχετικών διαταγών του Α.Ε.Α. χωρίς να συντρέχουν οι ιδιαίτεροι έκτακτοι υπηρεσιακοί λόγοι, η υπέρβαση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας χωρίς να συντρέχουν έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, η ανάληψη νέας υπηρεσίας πριν τη μεσολάβηση του υποχρεωτικού 16ωρου, τα οφειλόμενα ρεπό κτλ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ;

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Τελικά, η παράβαση κανονισμών επιτρέπεται με "προϋποθέσεις";