Font Size

Cpanel

Άμεση επίλυση της εκκρεμότητας των ασφαλιστικών ταμείων

omospondies logo
Αθήνα, 4 Μαρτίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 506/1/35
Προς: 1) Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
              κ. Παναγιώτη ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
          2) Τον Αναπλ. Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων
              κ. Δημήτριο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ         
          3) Τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
              κ. Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
          4) Τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
              κ. Θεόδωρο ΔΡΙΤΣΑ
          5) Τον Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
              κ. Γεώργιο ΡΩΜΑΝΙΑ
Κοιν.: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Κύριοι Υπουργοί,

  Με το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των Κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» που κατατέθηκε χθες 3 Μαρτίου 2015 στη Βουλή των Ελλήνων, εισάγεται προς ψήφιση νομοθετική διάταξη (άρθρο 31), σύμφωνα με την οποία «παρατείνεται έως 30-6-2015 η προβλεπόμενη στην παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4316/2014 (Α 270) προθεσμία υποχρεωτικής ένταξης των τομέων του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και του ΤΕΑΠΙΕΝ στο ΕΤΕΑ καθώς και αυτή του τελευταίου εδαφίου περί αυτοδίκαιης μετατροπής τους σε ΝΠΙΔ –επαγγελματικά ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης και β) η προβλεπόμενη στην παρ. 2 του άρθρου 119 του ν. 4316/2014 (Α 270) προθεσμία για τα Ταμεία Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, Κλάδου Πρόνοιας ΤΕΑΠΑΣΑ, ΤΑΛΣ καθώς και του ΤΑΥΒ».

   Η ρύθμιση αυτή όμως απέχει τόσο από τις προεκλογικές δεσμεύσεις των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ., όσο και από τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε κατά τις πρόσφατες συναντήσεις είτε με σας είτε με συνεργάτες σας. Το κυριότερο, δε, είναι ότι δεν επιλύεται το ανακύψαν ζήτημα, αλλά παρατείνεται η αβεβαιότητα και η ανωμαλία που έχει προκληθεί στην εύρυθμη λειτουργία των Ταμείων (π.χ. δεν δύνανται να χορηγούν εφάπαξ λόγω της εκκρεμότητας του τρόπου υπολογισμού του αλλά ούτε τις επικουρικές συντάξεις, εκκρεμότητες που σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται με την έκδοση κάποιας εγκυκλίου).

  Επομένως, επειδή όλα αυτά εντείνουν την αγωνία των ασφαλισμένων-πράγμα που έχετε και οι ίδιοι αναγνωρίσει- παρακαλούμε όπως δεχθείτε το αίτημά μας για πλήρη κατάργηση των διαλαμβανομένων στο επίμαχο άρθρο, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα τώρα και να μη χρειαστεί να επανέλθετε με νέα νομοθετική ρύθμιση, πριν την 30/6/2015.

ypografes omospondion6

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα