Font Size

Cpanel

Πρώτη δυναμική ένστολη διαμαρτυρία στη ΔΕΘ

omospondies_logo

Αθήνα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 
Αρ. Πρωτ.:201/1/23κ 

Προς: Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Η πρώτη δυναμική ένστολη διαμαρτυρία μας μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, είναι γεγονός.

Εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες ανταποκρίθηκαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών και συμμετείχαν στο προσκλητήριο της 10ης Σεπτεμβρίου στο Λευκό Πύργο, ενώ τα προεδρεία συμμετείχαν την επομένη ημέρα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα για άλλη μια φορά εκφράζει την αγωνία όλων των ενστόλων για το παρόν και το μέλλον των Σωμάτων Ασφαλείας. Εξαγγελίες και δεσμεύσεις ακόμα και για θεσμικές αλλαγές χωρίς το παραμικρό οικονομικό κόστος, έμειναν στα χαρτιά, το βιοτικό μας επίπεδο πλήττεται βάναυσα, η προσφορά μας φαλκιδεύεται και η απαξίωση όλων προβάλλει απειλητικά στον ορίζοντα.

Όλα αυτά μας αναγκάζουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, απαιτώντας από την πολιτεία να λάβει άμεσα αποφάσεις για τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους. Αν δεν διατεθούν γενναία κονδύλια, η αποτελεσματικότητά τους θα μειώνεται δραματικά, ενώ πρέπει να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, όταν η επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου της Κυβέρνησης περί ανάταξης της οικονομίας και αναζωπύρωσης των επενδύσεων, προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους στη Χώρα μας.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας εξέφρασαν ο πρώην Υφυπουργός κ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ Σταύρος (Νέα Δημοκρατία), η κα. ΚΑΛΑΝΤΙΔΟΥ Σοφία (ΚΚΕ), ο κ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Άγγελος (ΛΑ.Ο.Σ.), η κα ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ Λίτσα (ΣΥ.ΡΙΖ.Α), ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ Παναγιώτης, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. ΤΣΟΥΓΚΑΣ Ματθαίος, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας και ο κ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Παύλος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, που συμμετείχε μαζί με άλλους εν αποστρατεία συναδέλφους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το Ψήφισμα διαμαρτυρίας των Ομοσπονδιών μας επιδόθηκε στο Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης κ. Γεώργιο ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ενώ έχουμε ζητήσει συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να θέσουμε εκ νέου τα εκκρεμή μας ζητήματα, τονίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα όρια της υπομονής μας.

Δεν πάει άλλο! Η πολιτική των περικοπών έχει οδηγήσει συνολικά τις Υπηρεσίες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών και της Χώρας.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σας καλούμε σε εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα για να διαδηλώσουμε τις επόμενες ημέρες ακόμα πιο δυναμικά και πιο μαζικά το δίκαιο των αιτημάτων μας. Ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε το στόχο μας, είναι ο δρόμος των μαζικών κινητοποιήσεων. Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες και οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε στο χρέος μας.

ypografes_omospondion

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα