Font Size

Cpanel

Ανακοίνωση για την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 602/3/21ζ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και του συνδικαλιστικού μας κινήματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αθήνα, η καθιερωμένη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδικοχαμένων στο καθήκον συναδέλφων μας, καθώς και η τελετή μνήμης- κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων Αστυνομικών, που κοσμεί τον προαύλιο χώρο του Υπουργείου μας.

dsc0001

  Η εκδήλωση τιμής και μνήμης των Ηρώων του Αστυνομικού Σώματος, καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση του 8ου συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ επί προεδρίας Δημήτρη Κυριαζίδη, το Μάιο του 1997 και το συνδικαλιστικό μας κίνημα υπενθυμίζει κάθε χρόνο από τότε στην Ελληνική Πολιτεία το διαχρονικό της χρέος απέναντι στους Ήρωές μας, αλλά και απέναντι σε όλους όσοι φυλάττουν Θερμοπύλες, υπηρετώντας υψηλά ιδανικά προς την Πατρίδα και το Έθνος. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις πρωτεύουσες των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των Ομοσπονδιών μας.

   Στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστάτησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ.κ. Θεοδώρητος και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος ΚΙΟΥΛΟΣ.

  Παρέστησαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης ΠΑΝΟΥΣΗΣ, ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος ε.α. κ. Λευτέρης ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, το μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας Σωμάτων Ασφαλείας κ. Τάσος ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ο Πολιτικός υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του Ποταμιού κ. Γεράσιμος ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Σταύρος ΤΑΣΣΟΣ, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος ΤΡΙΚΑΣ και ο υπεύθυνος του Τομέα Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγος ε.α. κ. Πέτρος ΜΟΥΓΙΟΣ, ο υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δήμος ΓΟΓΟΛΟΣ, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Βασίλειος ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, σύσσωμη η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ , ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Κων/νος ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ, οι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Νοτίου και Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγοι κ.κ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας και ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ αντίστοιχα, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος κ. Κων/νος ΜΙΧΑΙΡΙΝΑΣ, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Υποστράτηγος κ. Δημήτριος ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ, Υποστράτηγοι και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί των Κλάδων και Υπηρεσιών του Αρχηγείου και των Αστυνομικών Υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, αστυνομικό προσωπικό, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α . Υποστράτηγος ε.α. κ. Σπύρος Ασημακόπουλος, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Δημήτριος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, καθώς και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

ypografes poasy-poaxia2

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα