Font Size

Cpanel

Συνάντηση για το ΤΕΑΠΑΣΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ

omospondies logo
Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.: 605/13/49

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 6 Φεβρουαρίου 2015, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Ρωμανιά, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το κυρίαρχο αίτημά μας όσον αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΤΕΑΠΑΣΑ και ΤΑΛΣ).

06-02-2015

  Από την πλευρά μας ζητήσαμε την κατάργηση της επαχθούς ρύθμισης του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 όσο και την κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ ως τη μοναδική σοβαρή και δίκαιη λύση για τη διασφάλιση της υγιούς προοπτικής των ασφαλιστικών μας φορέων. Τα ταμεία μας πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με την ισχύουσα αυτοτέλειά τους.

  Εκ μέρους του κ. Υπουργού, υπήρξε σαφέστατη δέσμευση:

  • για αναστολή ισχύος – εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας έως το τέλος Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους και με προοπτική στην συνέχεια κατάργησής του,
  • για την αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου,
  • καθώς και για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, με προοπτική την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης, μετά από διαβούλευση και συμμετοχή των Ομοσπονδιών μας, το αμέσως προσεχές διάστημα.

  Επίσης, μας δήλωσε ότι τα ανωτέρω, θα ανακοινωθούν από τον ίδιο στην Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.

ypografes omospondion6

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα