Font Size

Cpanel

Ο αγώνας συνεχίζεται.

omospondies_logo

Αθήνα 8 Σεπτεμβρίου 2010  
Αρ. Πρωτ.: 605/13/23 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (8-9-2010) συνάντηση αντιπροσωπειών των Προεδρείων των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ Ηλία, ύστερα από σχετικό αίτημά μας προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις προθέσεις της Κυβέρνησης όσον αφορά την εξέλιξη - αντιμετώπιση των αιτημάτων μας που συμπεριλαμβάνονται στο διεκδικητικό μας πλαίσιο όπως αυτό είχε μέχρι σήμερα διαμορφωθεί και ιδίως ενόψει των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, ενημερώσαμε τον κ. Γενικό Γραμματέα τόσο για τις αδικίες που έχουμε υποστεί ως ένστολοι, από τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων μας, όσο και για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μείωση των κονδυλίων, στην γενικότερη λειτουργία των Οργανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Πλασκοβίτης, πέραν της κατανόησης που έδειξε στο δίκαιο των αιτημάτων μας, επικαλούμενος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία υπεραμύνθηκε της πολιτικής της Κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι δεν είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις στα ζητήματά μας. Τόνισε δε ότι ο κ. Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. θα κάνει εξαγγελίες μόνο αναπτυξιακού περιεχομένου. Μετά από έντονη πίεση για απαντήσεις στα θέματα που τέθηκαν, για το μόνο το οποίο δεσμεύτηκε, είναι ότι θα υπάρξει έγκαιρα ουσιαστικός διάλογος όταν και εάν ανοίξει θέμα ενιαίου μισθολογίου με τις Ομοσπονδίες μας.

Όσον αφορά για το θέμα της εκλογικής αποζημίωσης των επερχόμενων αυτοδιοικητκών εκλογών, το οποίο επίσης τέθηκε, απάντησε ότι αυτό θα συζητηθεί στα αρμόδια Κυβερνητικά Όργανα χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση εκ μέρους του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με τη σημερινή συνάντηση, οι Ομοσπονδίες μας, εξάντλησαν όλα τα περιθώρια διαλόγου με τους αρμόδιους Κυβερνητικούς Παράγοντες, χωρίς ουδεμία θετική εξέλιξη στα θέματα και στα αιτήματά μας.

Κατόπιν τούτου γίνεται φανερό, ότι ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός του αγώνα, αρχής γενομένης από την ένστολη Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Λευκού Πύργου – Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσουμε την πρώτη ηχηρή απάντηση.

Η συμμετοχή όλων μας είναι επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη φορά ώστε να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά σχέδια που απεργάζονται και πάλι σε βάρος μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ypografes_omospondion

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα