Font Size

Cpanel

xatzianagnostou 24
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Ε.Α.Υ. Αλεξανδρούπολης
Χατζηαναγνώστου Κώστας

Ενότητα και όχι εσωστρέφεια

  Ο πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης κ. Κώστας Χατζηαναγνώστου, ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας «την εσωστρέφεια που υπάρχει μεταξύ μας και την ακύρωση από κάποιους των όσα από τα λίγα αυτή την σκοτεινή εποχή του μνημονίου πετύχαμε όλοι μαζί και λέω όλοι μαζί γιατί το πιστεύω, το να επιτίθενται κάποιοι μονίμως στην Ομοσπονδία και ιδιαίτερα στο Προεδρείο ότι δεν γίνεται τίποτε κατά την ταπεινή μου άποψη είναι στείρα πολιτική. Τι είναι η Ομοσπονδία είναι κάτι το άυλο ή το άψυχο δεν αποτελείται από πρόσωπα και πρωτοβάθμια σωματεία, άρα από όλους εμάς. Σαφώς το προεδρείο και ο Πρόεδρος έχουν ευθύνες μεγάλες αν θέλετε όλοι οι υπόλοιποι από την πλευρά μας δεν έχουμε στο βαθμό που του αναλογεί του καθενός, μαζί δεν παίρνουμε τις αποφάσεις στα Γενικά Συμβούλια και τα Πανελλαδικά Συνέδρια; Το να μηδενίζουν κάποιοι συνεχώς τα πάντα και μάλιστα μέσα από το διαδίκτυο χωρίς ίχνος αυτοκριτικής αυτό εμένα με παραπέμπει να κάνω άλλες σκέψεις. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κριτική και μάλιστα αυστηρή στις ενέργειες της Ομοσπονδίας και των μελών του Δ. Σ. αυτής αλλά πάντα καλοπροαίρετα και χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις .

  Δυστυχώς όμως με λύπη και απογοήτευση παρακολουθώ πάντα μέσα από το διαδίκτυο τόσο σε προσωπικές ιστοσελίδες αλλά και συγκεκριμένα μπλόκα μία αήθη πολλές φορές επίθεση τόσο στην Ομοσπονδία όσο και κατά του Προέδρου και μάλιστα από πρόσωπα τα οποία διακατέχονται από το σύνδρομο της πάλαι ποτέ Ένωσης Αττικής και τους έχει μείνει απωθημένο και με κάθε ευκαιρία επανέρχονται να μας θυμίσουν κάτι το οποίο όντως μας πόνεσε όλους και μας πήγε και πίσω ως συνδικαλιστικό κίνημα αλλά όταν πλέον πριν 3 περίπου χρόνια είπαμε ο γέγονε γέγονε και πάμε σε μια νέα αρχή όλοι μαζί με τις διαφωνίες μας και τις διαφοροποιήσεις σε θέσεις και απόψεις αλλά πάντα με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων παίρνοντας πίσω μηνύσεις αγωγές κλπ, ενώ οι τότε εμπλεκόμενοι από πλευράς Ομοσπονδίας το έκαναν, κάποιοι από την "άλλη", σε εισαγωγικά η λέξη, εξακολουθούν να μην το έχουν κάνει με αποτέλεσμα να σύρονται για τα επόμενα χρόνια συνάδελφοι στα δικαστήρια, αν κάτι λέει αυτό».

  Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημαντικά επιτεύγματα του συνδικαλιστικού μας κινήματος (νομιμοποίηση του συνδικαλισμού, εισαγωγή στην ΕΛ.ΑΣ., σύστημα μεταθέσεων, μισθολογικές προαγωγές, ώσμωση με την κοινωνία), τονίζοντας ότι πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως "κόρη οφθαλμού".

  Ασκώντας στη συνέχεια κριτική στην συγκυβέρνηση είπε ότι είναι αυτή που είναι, την γνωρίζουμε, την νιώθουμε στο πετσί μας όπως όλος ο Ελληνικός Λαός. «Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν πρέπει να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντί μας και συγκεκριμένα στους αστυνομικούς αφού ενδεχομένως να κληθεί από τον λαό να κυβερνήσει;» συμπλήρωσε ο ίδιος όσον αφορά όσα ακούγονται για τον προσανατολισμό της αστυνομίας, κατάργηση των ειδικών δυνάμεων ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, κλπ

  Ένα άλλο θέμα που έθιξε ήταν αυτό της ενιαίας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης: «όπως όλοι γνωρίζουμε με το νόμο του 2011 η τότε πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα ο Υφυπουργός ο κ. Όθωνας για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς έδωσε την δυνατότητα κατ΄ εμέ παράνομα αφού παραβιάζει την αρχή της ισότητας κάτι βέβαια που προϋπήρχε για τους αξιωματικούς από τον νόμο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ από το 1994 που έχουν δικά τους σωματεία και να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν αν θέλουν να είναι μέλη είτε στην Ένωση Αξιωματικών της περιοχής τους είτε στην Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας που υπηρετούν. Κάτι ανάλογο λοιπόν έγινε και με τους συναδέλφους που προέρχονται από Σ/φ και Ε/Φ οι οποίοι ενώ είναι πλέον αστυνομικό προσωπικό με τον περιβόητο νόμο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ περί Ομογενοποίησης εξακολουθούν και έχουν σωματεία οι μεν προερχόμενοι από Σ/Φ σωματεία Σ/Φ και Ομοσπονδία την ΠΟΣΥΦΥ ενώ δεν υπάρχουν πλέον Σ/Φ με αυτή την ιδιότητα άρα ποιον εκπροσωπούν οι δε προερχόμενοι από Ε/Φ ενώ υπάρχουν Ε/Φ έως να γίνουν και αυτοί αστυνομικό προσωπικό με την συμπλήρωση των 8 ετών εκπροσωπούνται από συναδέλφους που είναι πλέον αστυνομικό προσωπικό και οι δύο λοιπόν αυτές κατηγορίες έχουν το δικαίωμα όπως και οι αξιωματικοί να είναι μέλη ή των πρωτοβαθμίων ενώσεων που προανέφερα ή των τοπικών ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων.

  Νομίζω ότι ωρίμασε πλέον ο χρόνος ώστε να αναληφθεί πρωτοβουλία τουλάχιστον οι χαμηλόβαθμοι να έχουν ενιαία συνδικαλιστική έκφραση και σε αυτή να συμπεριληφθούν και οι υπάρχοντες Ε/Φ, αφού είμαι σίγουρος ότι οι αξιωματικοί συνειδητά επιλέγουν να είναι μόνοι τους για λόγους που όλοι είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε και δεν επιθυμούν την ενιαία έκφραση και αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν ώστε οι εκλογές της Ομοσπονδίας να γίνουν με περισσότερα μέλη άρα πιο ενισχυμένο και δυνατό το συνδικαλιστικό μας κίνημα αφού έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια η ΠΟΑΣΥ είναι η ναυαρχίδα που μπαίνει πάντα μπροστά από τις Ομοσπονδίες των άλλων Σ.Α. αλλά και της ΠΟΑΞΙΑ η οποία δυστυχώς συνεχώς θέλει να τονίζει την ταξικότητα μεταξύ μας και να βάζει τρικλοποδιές στις προσπάθειές μας αφού το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η πάρτη της.

  Αγαπητοί συνάδελφοι θα ήθελα εδώ να απευθυνθώ στους νέους κυρίως το αύριο δηλαδή της Ομοσπονδίας και να τους προτρέψω να αγωνισθούν μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την επίτευξη των στόχων μας. Στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν στον χρόνο που προβλέπεται από τις καταστατικές αρχές θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα τέτοιο διάδοχο σχήμα που θα αντιπροσωπεύει όλους τους συναδέλφους της Χώρας και το οποίο θα αποτελείται κυρίως από νέους συναδέλφους αλλά να πλαισιώνεται και από παλαιά στελέχη των οποίων η εμπειρία θα είναι υπερπολίτιμη και θεωρώ ότι υπάρχουν τέτοια ώστε η νεανική ορμή και ο ενθουσιασμός με την εμπειρία και την σοβαρότητα να δώσουν νέα ώθηση, όχι όμως όπως την επιθυμούν κάποιοι δηλαδή με πάτρωνες και επηρεαζόμενη από εξωγενείς προς την Ομοσπονδία παράγοντες, όπως κόμματα, δημοσιογράφοι, δικηγόροι κλπ. Να μην επιστρέψουμε δηλαδή στα βρεφικά και νηπιακά μας χρόνια.

  Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι οι διάδοχοι στην Ομοσπονδία θα είναι καλύτεροι από τους προκατόχους τους, βεβαίως αυτό μένει να επαληθευτεί στην πράξη καθώς τώρα θα υπάρχει και μέτρο σύγκρισης αλλά και κριτική ειδικά για κάποιους που πυροβολούσαν και πυροβολούν μέχρι τώρα εκ του ασφαλούς -και μη χρησιμοποιηθούν δικαιολογίες του τύπου τώρα με την κρίση περνάμε δύσκολη εποχή και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό γιατί θα πέσουν στο κενό αφενός μεν γιατί η κρίση υπάρχει και τώρα και πριν και με το σημερινό σχήμα της Ομοσπονδίας αλλά κίνδυνοι υπήρχαν και στο ξεκίνημα αυτής της ωραίας περιπέτειας και όπως είπα στην αρχή κάποιοι μάτωσαν, διώχτηκαν, ταλαιπωρήθηκαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους- με λίγα λόγια αγαπητοί συνάδελφοι οι επιδέξιοι πισινοί απαιτούν και μεταξωτά εσώρουχα.

  Τελειώνοντας πραγματικά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στην συνέχεια του αγώνα μας και είμαι σίγουρος για αυτό με μία και μοναδική προϋπόθεση την ΕΝΟΤΗΤΑ ανεξάρτητα από τις διαφωνίες τις διαφορετικές απόψεις και αντιλήψεις θα πρέπει προς τα έξω να έχουμε ένα ενιαίο μέτωπο όπως μέχρι σήμερα το έχουμε πετύχει παρά τις γκρίνιες έως ένα βαθμό πολύ ικανοποιητικά.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Ενότητα και όχι εσωστρέφεια