Font Size

Cpanel

shmata poasy-poaxia
Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2015
Αρ. Πρωτ.:700/4/11

Προς: 1) Τον Υπουργό Οικονομικών
              κ. Γκίκα ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
          2) Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
              κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
          3) Τον Υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών
              κ. Μιχαήλ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ
Κοιν.: 1) Πολιτικά Κόμματα
          2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
              Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
          3) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

Θέμα: «Εκλογικό Επίδομα»

  Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί

  Με το παρόν έγγραφό μας, οφείλουμε να σας επισημάνουμε, ότι έχουμε γίνει αποδέκτες εντόνων πιέσεων, εκ μέρους των μελών μας, προκειμένου να σας καταστήσουμε κοινωνούς του προβληματισμού και της απογοήτευσης που νιώθουν οι αστυνομικοί κάθε φορά όταν προκηρύσσονται εκλογές, εξαιτίας της χορήγησης ή μη εκλογικού επιδόματος.

   Καίτοι τούτο προβλέπεται ρητά από την νομοθεσία, ο καθορισμός του ύψους του και ο χρόνος καταβολής αυτού, συνοδεύονται από παλινωδίες και αοριστολογίες, με αποτέλεσμα, την τελευταία στιγμή να γινόμαστε μάρτυρες κυριολεκτικά ενός εμπαιγμού που δεν τιμά κανέναν.

  Επειδή προφανώς παραγνωρίζεται ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο για αυτήν καθ' εαυτή την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και επί της ουσίας της ίδιας της εκλογικής διαδικασίας, σας επισημαίνουμε ότι η συνεισφορά του ενστόλου συνίσταται στα εξής:

Α. Υπερεργασία καθ' όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου που απορρέει από τη φρούρηση εκλογικών τμημάτων, εκλογικών κέντρων, συνοδεία-μεταφορά εκλογικού υλικού.

Β. Μέτρα τάξης και ασφάλειας, λόγω προεκλογικών συγκεντρώσεων, ομιλιών κλπ.

Γ. Επίδοση αλληλογραφίας διορισμού εφορευτικών επιτροπών.

Δ. Αναστολή αδειών ένστολου προσωπικού – επιφυλακή προσωπικού.

  Εξάλλου, το θεσμοθετημένο, μετά από αγώνες μας, εκλογικό επίδομα, λόγω των γνωστών μνημονιακών περικοπών, έχει μετατραπεί πλέον σε ελάχιστο βοήθημα (ούτε 200 ευρώ μικτά στις ευρωεκλογές του 2014). Επειδή, θεωρούμε ότι η Πολιτεία δεν πρέπει να ευτελίζει τους θεσμούς, σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας και τις μισθολογικές περικοπές που έχουν ήδη συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και να επανεξετάσετε τη χορήγηση του επιδόματος αυτού, όχι ως μορφή «φιλοδωρήματος», αλλά ως μιας αναγκαία πράξης αναγνώρισης της συμβολής του αστυνομικού προσωπικού στην ακώλυτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος όλων μας. Σας υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι στις εθνικές εκλογές του 2009, η αποζημίωση είχε καθοριστεί στα 900 ευρώ και στις περιφερειακές του 2010, στα 700 ευρώ.

  Κατόπιν τούτων, σας καλούμε να προβείτε στην έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, προ της διεξαγωγής των εκλογών, καθορίζοντας το ύψος του χορηγούμενου ποσού στο διπλάσιο του ποσού που είχε χορηγηθεί στις ευρωεκλογές του 2014, καθώς και την ακριβή ημερομηνία καταβολής του, πριν την 25η Ιανουαρίου 2015.

ypografes poasy-poaxia2

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα