Font Size

Cpanel

Δεν ήταν αήττητοι!

  Μπορούμε να τους νικήσουμε! Το είχαμε πει σε ανύποπτο χρόνο και μας λοιδόρησαν! Θεωρούσαν αήττητους τους τροϊκανούς και άκαμπτα τα μέτρα τους. Δικαιούμαστε επομένως να ανακαλούμε στη μνήμη μας και να υπενθυμίζουμε σε εκείνους που αμφισβητούσαν τον αγώνα μας, τι ακριβώς διεκδικούσαμε και τι πετύχαμε φέτος. Όσοι καλόπιστοι θέλουν να ξέρουν όλη την αλήθεια, μπορούν να αναζητήσουν το πλούσιο υλικό του 24ου πανελλαδικού συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ.

  Η Νέα Αστυνομία στο τρέχον, αλλά και στο επόμενο τεύχος, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις τόσο των συνέδρων όσο και των επιστημόνων που μίλησαν στο 24ο συνέδριο. Διότι το συνέδριο μπορεί να τελείωσε, αλλά δεν τελείωσαν τα προβλήματα. Αυτά είναι μπροστά μας. Δεν λησμονούμε τα μεγάλα μας μέτωπα. Αστυνομική μεταρρύθμιση, θωράκιση του λειτουργήματος, αξιοπρεπής διαβίωση. Αποτρέψαμε την αποδιοργάνωση, δεν υποστήκαμε νέες μισθολογικές περικοπές -αντιθέτως πετύχαμε μερική επιστροφή χρηματικών ποσών- και τρίτον δεν υποκύψαμε στο γνωστό εκβιαστικό δίλημμα για το ΤΕΑΠΑΣΑ. Έχουμε, ωστόσο, χρέος να κάνουμε πράξη τη συνεδριακή μας προσταγή: Ζήλος για το λειτούργημα ... Ψυχή στον αγώνα! Απαιτούμε ρήτρα αξιοπρέπειας – Συντελεστή διαβίωσης.

  Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, λίγες μόλις ημέρες μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την τακτική μας στα νέα δεδομένα που προβάλλουν στον ορίζοντα. Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα και πιστό στις αρχές του, προσβλέπει στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. Ως δημοκρατικός θεσμός που σέβεται τον εαυτό του, με τον αγώνα του επιδιώκει φυσικά το καλύτερο αποτέλεσμα για όλους τους αστυνομικούς. Ευελπιστούμε οι τελικές αποφάσεις να είναι επ' ωφελεία όλων των αστυνομικών και όλων των συμπολιτών μας.

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Δεν ήταν αήττητοι!