Font Size

Cpanel

Δυναμική απάντηση των Ομοσπονδιών στην υπονόμευση του μέλλοντός μας.

omospondies_logo

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2010 
Αρ. Πρωτ.:600/2/4 

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Δυναμική απάντηση των Ομοσπονδιών
στην υπονόμευση του μέλλοντός μας

Συνεδρίασαν σήμερα 26 Αυγούστου 2010 οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στο πλαίσιο του συντονισμού των ενεργειών για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, αποφάσισαν να συνεχιστεί ακόμα πιο δυναμικά η αγωνιστική μας πορεία, καθόσον μετά την τελευταία πανελλαδική μας κινητοποίηση στην Πλατεία Συντάγματος (14 Ιουλίου 2010), όπου είχαμε επακριβώς διατυπώσει τις ενστάσεις και την αγωνία μας, εκ μέρους της πολιτείας ουδέν ενθαρρυντικό μήνυμα εστάλη προς τους ένστολους.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην λαμβάνει υπόψιν της τις ιδιαιτερότητες της εργασίας του αστυνομικού, του πυροσβέστη και του λιμενικού, εφαρμόζοντας τα γνωστά ισοπεδωτικά μέτρα που ανέτρεψαν το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μας σύστημα, συρρίκνωσαν τις αποδοχές μας και υποβάθμισαν το βιοτικό μας επίπεδο.

Η πολιτική των περικοπών έχει οδηγήσει συνολικά τους Οργανισμούς και τις υπηρεσίες στα πρόθυρα κατάρρευσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας. Όμως, το φιλότιμο, η αγόγγυστη προσπάθεια και η προσφορά των ενστόλων, έχουν και τα όριά τους.

Οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, στους οποίους απευθύνουμε αίτημα έναρξης άμεσου διαλόγου, οφείλουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, να σκύψουν πραγματικά στο πρόβλημα και να δρομολογήσουν λύσεις, υλοποιώντας και την προτροπή του Πρωθυπουργού για άμεση έναρξη διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς, ενόψει των εκδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας μαζί με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα ώστε να αποκρούσουμε την άδικη επίθεση που δέχεται το βιοτικό και εργασιακό μας επίπεδο. Αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας και ενώνουμε δυναμικά τη φωνή διαμαρτυρίας μας.

Όχι στην περαιτέρω συρρίκνωση βασικών και θεμελιωδών μας δικαιωμάτων.

Ναι σε μια προοπτική ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού και των Οργανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας

ypografes_omospondion

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα