Font Size

Cpanel

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (14-07-2010)

omospondies_logo

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Εμείς οι Αστυνομικοί, οι Πυροσβέστες και οι Λιμενικοί, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010, στην πλατεία Συντάγματος, υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την τακτική της Κυβέρνησης να φέρει αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, προσθήκη-τροπολογία, με την οποία αλλάζει το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό μας σύστημα, καταργείται ο Δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης και η αλληλεγγύη των γενεών και μετατρέπονται σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό σύστημα.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να αποκρούσουμε την άδικη επίθεση που δέχεται το βιοτικό και εργασιακό μας επίπεδο, καθώς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας.

Αντί να επιστρέψουν οι οφειλές του Κράτους στα αποθεματικά των Ταμείων, να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή και να διασφαλιστούν νέοι κοινωνικοί πόροι, οδηγούνται τα Ταμεία σε διάλυση.

Με την επιτήρηση της Τρόικας:

1. Μειώνονται δραματικά οι συντάξεις περισσότερο για τους νέους και τις νέες γενεές λόγω της μείωσης του ποσοστού αναπλήρωσης και του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών, όχι με βάση τον τελευταίο μισθό ή την πενταετία που ισχύει σήμερα, αλλά με βάση όλο τον εργάσιμο βίο και την επαναφορά του ΛΑΦΚΑ.

2. Περιορίζεται η συμμετοχή του κράτους στην Κοινωνική Ασφάλιση.

3. Καταργείται η 13η και 14η σύνταξη.

4. Αυξάνονται τα όρια Γενικής αποστρατείας για τους ενστόλους στα εξήντα (60), με σαράντα (40) χρόνια συντάξιμης Υπηρεσίας.

5. Η Επικουρική Ασφάλιση, τα Μετοχικά Ταμεία και Ταμεία Αρωγής οδηγούνται σε διάλυση εξ' αιτίας των ελλειμμάτων στα αποθεματικά, για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά το Κράτος. Ευθύνεται για την κακή διαχείριση, την αδιαφορία, την εκμετάλλευση επί σειρά ετών των αποθεματικών, ΑΤΟΚΑ και σίγουρα δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι που έχουν καταβάλλει τις εισφορές τους για 30 ως 35 χρόνια.

6. Από 1-1-2011 εντάσσονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας στο Ι.Κ.Α.

Οι επιπτώσεις από τις αντιαφαλιστικές επιλογές της Κυβέρνησης, που γίνονται βιαστικά κάτω από την πίεση της Τρόικας θα είναι δραματικές για ΟΛΟΥΣ.

Για τους ήδη συνταξιούχους, γι' αυτούς που έχουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και πολύ περισσότερο για τους νέους, οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα από το παρελθόν του δημοσίου καθολικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα προσπάθησε να περισώσει ότι μπορούσε μέσα στον ελάχιστο χρόνο από την αιφνιδιαστική εισαγωγή των διατάξεων για τους ένστολους, έως την κρίσιμη σημερινή ημέρα της συζήτησής τους στη Βουλή, γι' αυτό και ζητά την απόσυρση του.

Σε κάθε όμως περίπτωση, οι προτάσεις μας για βελτιώσεις στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούμε την αποδοχή- ψήφισή τους από την Βουλή.

Το κυρίαρχο για μας πρόταγμα είναι ότι τα σαράντα (40) χρόνια εργασίας-συντάξιμης υπηρεσίας είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και δεδουλευμένα, συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες και η επιβολή της ηλικίας των εξήντα (60) ετών για να φοράμε την στολή και να προσφέρουμε υπηρεσία, μας προκαλεί αγανάκτηση και προβληματισμό ως προς την ανθρώπινη αντοχή στο να μπορούμε να επιτελέσουμε το καθήκον μας με αποτελεσματικότητα, διότι η λογική και η φυσική λένε ότι ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2010  

  • Image folder specified does not exist!
  •  

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα