Font Size

Cpanel

Συνάντηση των Ομοσπονδιών με αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

omospondies_logo

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2010 
Αρ. Πρωτ.: 605/4/30δ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (13-7-2010) στα γραφεία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή, κοινή συνάντηση των Προεδρείων των Ομοσπονδιών των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, με τους εκπροσώπους του κόμματος κ.κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Βασίλη Μουλόπουλο Βουλευτή Επικρατείας, καθώς επίσης και με τα στελέχη του

κ.κ. Πάνο Τριγάζη και Παναγιώτη Πλούμη εκπροσώπους Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας. Έκτακτες υποχρεώσεις του προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, δεν κατέστησαν εφικτή την παρουσία του στην ενημερωτική συνάντηση.

syriza_13_7_2010

Εκ μέρους των Ομοσπονδιών αναπτύχθηκαν οι θέσεις μας ιδίως για την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός μας που δεν λαμβάνεται υπόψιν από την Κυβέρνηση, αφού οι ένστολοι εξομοιώνονται με τους υπαλλήλους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, και ζητήθηκε η συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα μας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των επίμαχων διατάξεων.

Παράλληλα, έγινε ανάλυση των προτάσεων που έχουμε καταθέσει στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ιδίως όσον αφορά στη μάχιμη πενταετία και στην εξαγορά της και στην επέκτασή της σε όλους τους ένστολους και τονίστηκε το γεγονός ότι όσοι αποστρατεύονται υποχρεωτικά σε ηλικία 60 ετών με τις προωθούμενες ρυθμίσεις δεν θα δικαιούνται πλήρους σύνταξης.

Εκ μέρους των εκπροσώπων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα μας και τονίστηκε η υποστήριξη των θέσεών μας, παρά το γεγονός ότι ζητούν την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου διότι το συνολικό πλαίσιο και η φιλοσοφία του είναι πλαίσιο «μη σύνταξης». Με τις επερχόμενες ρυθμίσεις που ουδόλως λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος των ενστόλων, κατεδαφίζονται τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων και των δημοσίων υπαλλήλων και γυρίζουν τη Χώρα εργασιακά και ασφαλιστικά πίσω, πάνω από έναν αιώνα.

Σε ό,τι αφορά το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, τόνισαν ότι κατακρεουργεί στην πράξη τις συντάξεις και ότι με την εξουσιοδότηση που παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών να καθορίζει ο ίδιος το ύψος των αυξήσεων από το 2014 και μετά, οι συντάξεις θα καταστούν στην ουσία προνοιακά επιδόματα, ενώ με την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, στην πραγματικότητα οδηγούμαστε σε εφιαλτικές καταστάσεις.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τέλος, θεωρεί ότι τα πέντε μάχιμα χρόνια είναι πραγματική υπηρεσία και θα πρέπει να μην καταβάλλονται επιπλέον εισφορές, οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να διασφαλιστούν από το κράτος, να καλυφθούν τα κενά στα επικουρικά ταμεία και να διασφαλιστεί το εφάπαξ, το όριο συνταξιοδότησης των ενστόλων να μην ξεπερνά το 55ο έτος της ηλικίας, με πλήρη σύνταξη, ενταγμένης και της μάχιμης και στρατιωτικής θητείας και να στηριχθούν οι νεοεισερχόμενοι ένστολοι με έκτακτο επίδομα λόγω της οικονομικής κρίσης.

ypografes_omospondion

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα