Font Size

Cpanel

Πανελλαδικός ένστολος φραγμός στην ασφαλιστική μας κατεδάφιση

omospondies_logo

Αθήνα,8 Ιουλίου 2010 
Αρ. Πρωτ.: 504/4/35α 

Πανελλαδικός ένστολος φραγμός
στην ασφαλιστική μας κατεδάφιση

Προσβεβλημένοι βάναυσα από την αθέτηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για μη αιφνιδιασμό μας και για τροποποίηση του ισχύοντος ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού μας συστήματος μόνο κατόπιν διαβουλεύσεως, ενημέρωσης και υποβολής προτάσεων, καταγγέλλουμε την προωθούμενη κατεδάφιση των εργασιακών μας σχέσεων και τον καταναγκασμό των ενστόλων να υπηρετούν πλέον σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Χωρίς καν να αναγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες του καθεστώτος εργασίας των ενστόλων, ο υψηλός βαθμός επικινδυνότητας, η θνησιμότητα, η μεγάλη διάρκεια επαναφοράς του ανθρώπινου οργανισμού στην ομαλή του λειτουργία, μετά την έξοδο από την ενεργό υπηρεσία, αλλά και η άδικη μισθολογική πολιτική που εφαρμόζεται στα Σώματα Ασφαλείας, η Κυβέρνηση, υπό τη μέγγενη της «τρόικας», επιχειρεί αιφνιδίως να καταργήσει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, υπονομεύοντας ακόμα και την ομαλή λειτουργία των αστυνομικών, πυροσβεστικών και λιμενικών υπηρεσιών.

Οι Ομοσπονδίες μας, καταδικάζουν αυτήν την τακτική και τα καταστροφικά για όλους μας αποτελέσματά της και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι όσοι επιμείνουν στις προωθούμενες δυσμενείς για τον Κλάδο μας αλλαγές, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη.

Ήδη, τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, έχουν ενημερώσει και έχουν υποβάλλει προτάσεις τους στους αρμόδιους υπουργούς, ενώ χθες οι πρόεδροι της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ κατέθεσαν στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την κάθετη αντίθεσή μας στις προωθούμενες αλλαγές και με επιχειρήματα ανέλυσαν στους κ.κ. βουλευτές και στον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, -ένα προς ένα- τα σημεία εκείνα που επιβάλλεται να βελτιωθούν για να αποφευχθεί τουλάχιστον η εργασιακή μας παράλυση και να διατηρηθεί η ελπίδα για την επιβαλλόμενη εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα μας.

Τα προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, καλούν την ύστατη αυτή ώρα την Κυβέρνηση, να αποδεχτεί τις βελτιωτικές μας προτάσεις που είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, έτσι όπως αυτές κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή, χωρίς δικαιολογίες και περαιτέρω ανεδαφικούς ισχυρισμούς. Σε αντίθετη περίπτωση έχουν εξουσιοδοτηθεί ομοφώνως από όλες τις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις και Ενώσεις μας, να εκδηλώσουν συγκεκριμένες παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Βουλή και όποια άλλη εκδήλωση χρειαστεί, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου την προσεχή εβδομάδα, αλλά και στο μέλλον, μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία που επιχειρείται για ακόμα μια φορά να συντελεστεί σε βάρος μας.

Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα,

ναι σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης!

ypografes_omospondion


Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα