Font Size

Cpanel

Πρωτοβουλίες για το ΤΕΑΠΑΣΑ – Αποφάσεις ευθύνης

shmata poasy poaxia ps

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 506/1/17ια

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

  Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, κοινή συνάντηση των Ομοσπονδιών, προκειμένου να εκτιμηθούν οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν ερήμην μας, με την αιφνιδιαστική και παρά τις αντιδράσεις μας, ψήφιση και εφαρμογή του Ν.4281/2014 για τον ασφαλιστικό μας φορέα.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, ειδικότερα, μετά την υπογραφή από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Αντώνιο Μπέζα της εγκυκλίου Φ.80020/οικ.17507/682 από 17/9/2014 για την εφαρμογή του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014, καθώς και την απαντητική επιστολή του Προέδρου του ΤΕΑΠΑΣΑ (αρ.πρωτ.: 8069/2/182), Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Δρακάκη, σύμφωνα με την οποία το ταμείο δεν έχει καμία ευθύνη ούτε συμμετέχει στην όλη διαδικασία.

  Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να ακολουθηθεί εκ μέρους μας η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, ήτοι, η ανάθεση εκπόνησης αναλογιστικών μελετών για τους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ.λ.π., ώστε στους ασφυκτικούς χρόνους που προβλέπονται, να είναι οι Ομοσπονδίες σε θέση να εκτιμήσουν όλα τα δεδομένα και να πράξουν ανάλογα, με γνώμονα πάντα τη διάσωση του Ταμείου και την προστασία των συμφερόντων όλων των ασφαλισμένων του.

  Είναι προφανές ότι για τη λήψη τόσο κρίσιμων αποφάσεων -όπως η αναγκαστική υπαγωγή του ταμείου στο ΕΤΕΑ ή η μετατροπή του σε επαγγελματικό ταμείο με ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων (!), και οι οποίες μάλιστα αφορούν το μέλλον των επικουρικών συντάξεων του συνόλου των συναδέλφων- δεν αρκεί η καλή προαίρεση εκ μέρους του ΤΕΑΠΑΣΑ, αλλά η ουσιαστική του συμβολή στην τήρηση των διαδικασιών και την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών.

  Οι δικές μας πρωτοβουλίες σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσουν τη διοίκηση του Ταμείου από την υποχρέωση που έχει το ίδιο για τη διαφύλαξη τόσο της λειτουργίας του όσο και της οντότητάς του. Γι' αυτό και καλούμε τον Πρόεδρό του κατά την προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. να αναθεωρήσει την εισήγησή του προς το Δ.Σ. περί ανάκλησης των αποφάσεων διενέργειας αναλογιστικών μελετών, με το πρόσχημα ότι «εξέλιπον οι λόγοι» για τη διενέργειά τους.

  Ας γνωρίζουν οι πάντες, ότι οι Ομοσπονδίες μας δεν απεμπολούν τις διακηρυγμένες θέσεις τους και για το συγκεκριμένο ζήτημα θα αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει δημοσίως, ευθύς μόλις αυτό ανέκυψε στη Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του άρθρου 220, στο Β' Θερινό Τμήμα, στις 8 Αυγούστου 2014.

ypografes poasy poaxia ps2

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα