Font Size

Cpanel

Προβλήματα Αστυνομικών Υπηρεσιών Σάμου

poasy

Αθήνα, 02 Αυγούστου 2014
Αρ. Πρωτ.:200/5/37α

Προς: Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας
          Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Κοιν.: 1) Πολιτικά κόμματα
          2) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
              κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ
          3) Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
              κ. Αθανάσιο ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟ
          4) Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου
          5) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις

  Κύριε Αρχηγέ,

  Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου με το επισυναπτόμενο υπ΄αριθ. 401/3/16 από 02-08-2014 έγγραφό της, αναφέρει διεξοδικά και εμπεριστατωμένα την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις Αστυνομικές Υπηρεσίες Σάμου, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών που κρατούνται- φυλάσσονται σ' αυτές.

  Σήμερα στο κέντρο κράτησης χωρητικότητας 285 ατόμων, κρατούνται 682 άτομα, η δε ροή των παράνομα εισερχομένων μεταναστών βαίνει καθημερινά ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη.

  Εξ' αυτού του γεγονότος και της μη τήρησης στοιχειωδώς των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους κράτησης των μεταναστών αλλά και στους χώρους εργασίας των Αστυνομικών, έχει δημιουργηθεί τεράστια ανησυχία και αγανάκτηση στους κόλπους των συναδέλφων, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κρατούσα κατάσταση στις Υπηρεσίες τους.

  Κύριε Αρχηγέ,

  Τα διαλαμβανόμενα στο επισυναπτόμενο έγγραφο της Ε.Α.Υ. Σάμου χρήζουν άμεσης εξέτασης και ιδιαίτερης προσοχής από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και είναι αναγκαίο να τύχουν θετικής αντιμετώπισης στις αμέσως επόμενες ώρες, προκειμένου αποφευχθούν περαιτέρω αρνητικές καταστάσεις.

ypografes-poasy

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα