Font Size

Cpanel

dalampiras

Αντιπρόσωπος Ε.Α.Υ. Αθηνών
ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ Κωνσταντίνος

Τα αυτονόητα ...δεν είναι πάντοτε και δεδομένα

  ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ: Δυστυχώς σε όλο και μεγαλύτερη μερίδα συναδέλφων γεννάται το εύλογο ερώτημα πώς εν έτη 2014 δεν έχει τροποποιηθεί ακόμα ο νόμος που να εξασφαλίζει την προκήρυξη συμπληρωματικών μεταθέσεων, για τους κατέχοντες οργανικής θέσης Αρχιφύλακα και Ανθυπαστυνόμου.

  Το Π.Δ. 100/2003 άρθρο 14 παράγραφος 4ε, (όπου το β' δεκαήμερο του μηνός Σεπτέμβρη καταρτίζονται από το αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων του ΑΕΑ αριθμητικοί πίνακες με συμπληρωματικές θέσεις ανά Αστυνομική Διεύθυνση, εκτιμώντας τις εκάστοτε Υπηρεσιακές ανάγκες), θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί και να εντάξει και τους της κατηγορίας αυτής, καθώς μέχρι και σήμερα η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο σε όσους κατέχουν την οργανική θέση του Αστυφύλακα.

  ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Απόρροια του ανωτέρω μέτρου, είναι η δημιουργία ενός ακόμη χειρότερου φαινομένου, το οποίο παρατηρείται κατά τις τοποθετήσεις των νεοπροαχθέντων Αρχιφυλάκων.

  Εκεί, μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των νεοπροαχθέντων στον βαθμό Αρχιφυλάκων, έρχεται η Υπηρεσία να τους «επιβραβεύσει» γενναιόδωρα με έναν «βομβαρδισμό» θέσεων στην επαρχία.

  Θέσεις όμως οι οποίες αδικούν τους λοιπούς βαθμοφόρους, οι οποίοι περιμένουν καρτερικά στον πίνακα μεταθέσεων -πολλοί εκ των οποίων είναι οικογενειάρχες- απομακρύνοντας την πιθανότητα να μετατεθούν στην επαρχία (τόπο συμφερόντων τους).

  Θα πρέπει λοιπόν να εκπονηθεί κάποιο σχέδιο - μελέτη και να παρθεί κάποια μέριμνα προκειμένου να μην παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο στο μέλλον.

• Να ανακοινώνεται ξεχωριστός πίνακας μεταθέσεων για όσους επιθυμούν να μετατεθούν λόγω κοινωνικών κριτηρίων.

• Επιτακτική κρίνεται και η ενδυνάμωση της συνήθως μειοψηφούσας συνδικαλιστικής φωνής στα συμβούλια μεταθέσεων με αύξηση του αριθμού των εκπροσώπων μας σε αυτά.

ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Τα αυτονόητα δεν είναι πάντοτε και δεδομένα