Font Size

Cpanel

Τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας

shmata poasy-poaxia

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 602/3/18α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας τελέστηκε σήμερα τρισάγιο στην μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων μας Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ και Γεώργιου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άνανδρα, ο πρώτος στις 17 Ιουνίου 2009 από αδίστακτους τρομοκράτες στην οδό Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια και ο δεύτερος στις 17 Ιουνίου 2013 στο Δίστομο Βοιωτίας, σε επιχείρηση σύλληψης αδίστακτων δραπετών.

DSC 0001

  Το τρισάγιο τελέστηκε στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, στο χώρο που έχει τοποθετηθεί από τις Ομοσπονδίες μας μαρμάρινη στήλη και ένα προσκηνυματικό εκκλησάκι για να θυμίζουν στους περαστικούς ότι εκεί θυσιάστηκε ένας από τους εκατοντάδες μαχόμενους συνάδελφους μας, υπερασπιζόμενος το αγαθό της ασφάλειας του Πολίτη. Χοροστάτησαν ο τέως Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ο Υποστράτηγος ε.α. πατέρας Ιωάννης Κοκκώνης και ο εφημέριος της ενορίας π. Χρήστος Λογαράς.

  Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Παπασπύρου και πολλοί Ανώτατοι Αξιωματικοί του Αρχηγείου και της ΓΑΔΑ, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Μαυρόπουλος, η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Λίτσα Κουρουπάκη, ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσιώτης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, τα Προεδρεία της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ, εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συναδέλφων.

  Οι Ομοσπονδίες μας, εκφράζοντας τον σεβασμό τους στους Ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας, ταγμένες να υπηρετούν το συνάδελφο και την ελληνική κοινωνία, τονίζουν για άλλη μια φορά ότι η Πολιτεία οφείλει να κάνει ακόμα πολλά για να είναι ασφαλής ο Έλληνας Αστυνομικός. Είμαστε υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, στηρίζοντας κάθε θετική πρωτοβουλία της νέας Ηγεσίας τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και του Υπουργείου μας, με την ευχή να μη θρηνήσουμε ποτέ άλλους νεκρούς.

ypografes poasy-poaxia

DSC 0002

DSC 0003

DSC 0004

DSC 0005

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα