Font Size

Cpanel

Η ΠΟΑΣΥ ενοχλεί...

  Η ΠΟΑΣΥ, στην πολύχρονη συνδικαλιστική της διαδρομή, ακολουθεί μια συνεπή αγωνιστική στάση και πριν από κάθε πρωτοβουλία και ενέργειά της, λαμβάνει υπόψη της όλες τις παραμέτρους αφενός για να μην προκαλεί με τις επιλογές της αφετέρου δε για να πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν και είναι δύσκολο να τα συνδυάζει κανείς πάντα όλα, αφού πολλές φορές ο υποκειμενικός παράγοντας οδηγεί σε διιστάμενες απόψεις και διαφορετικά συμπεράσματα, ένα είναι σίγουρο: ότι η ΠΟΑΣΥ με ενέργειες υψηλού συμβολισμού, επιχειρεί κατά καιρούς να δίνει το στίγμα της.

  Υπενθυμίζουμε την καθιέρωση Ημέρας μνήμης των Πεσόντων αστυνομικών το 1997 και Ημέρας αγώνα κατά της κρατικής αυθαιρεσίας με αφορμή τη βίαιη διάλυση της ειρηνικής μας διαμαρτυρίας το 2003 έξω από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας (τότε) με αίτημα τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, την οικοδόμηση σχολείων στην Ουγκάντα και την Τανζανία, την απότιση φόρου τιμής το 2005 στον φοιτητή Σωτήρη Πέτρουλα που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων στη οδό Σταδίου τον Ιούλιο του 1964, τις εκδηλώσεις καταδίκης της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται την περίοδο 2006-2009, την ημερίδα με θέμα αστυνομία και ανθρώπινα δικαιώματα στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στην οδό Χίου 8 στην Καισαριανή το 2011 και μόλις πρόσφατα την έκφραση συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

  Όλες αυτές οι πρωτοβουλίες διατρέχονται από ένα κοινό παρανομαστή. Από την αγωνία μας να μην εγκλωβιζόμαστε σε μια λειτουργία στενά συντεχνιακή, αλλά να ενεργούμε με ανοικτά μάτια κι αυτιά στα μηνύματα των πολιτών και στον παλμό της κοινωνικής εξέλιξης.

  Δυστυχώς όμως αυτήν την ξεκάθαρη δική μας στάση ζωής δεν την συμμερίζονται κατεστημένα συμφέροντα και δομές κοινωνικής εκπροσώπησης. Ιστορικά, αν αναζητήσει κανείς σημεία αναφοράς αυτών των πρωτοβουλιών μας, θα βρει ελάχιστα. Η δεσπόζουσα άποψη στα ΜΜΕ είναι εντελώς εχθρική απέναντί μας. Πλήρης αποσιώπηση όταν την ίδια ώρα «βομβαρδίζουν» με τις ώρες το κοινό τους με τα ίδια και τα ίδια τετριμμένα σκουπίδια. «Αναμενόμενο» κατά μία έννοια, αν και δεν είναι αυτός ο θεσμικός τους ρόλος. Εκείνο που δεν είναι «αναμενόμενο» ωστόσο και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, είναι το γεγονός ότι οι υψηλού συμβολισμού πρωτοβουλίες της ΠΟΑΣΥ παραμένουν άγνωστες και στην άλλη πλευρά του «φεγγαριού», σε αυτήν που υποτίθεται ότι «ανθούν όλα τα λουλούδια» και ακούγονται όλες οι απόψεις. Ελάχιστες έως ανύπαρκτες οι αναφορές ακόμα και για την τελευταία πρωτοβουλία με τις καθαρίστριες, παρά το γεγονός ότι το θέμα ήταν καθημερινά στην επικαιρότητα. Ως τη στιγμή, βεβαίως, που αποκαλύφθηκε η υπέρβαση νόμιμης βίας στο πρόσωπο ενός συναδέλφου μας. Τότε ξέσπασε ο σάλος και πολλοί πρόθυμοι βρέθηκαν να ρίξουν το ανάθεμα. Ετσι, απλά και με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς να μπουν στον κόπο να σταθούν στις πάγιες θέσεις της ΠΟΑΣΥ. Χωρίς να ψάξουν τα γιατί και τα διότι.

  Απαντήσεις υπάρχουν, πολλές, θα αρκεστούμε προς το παρόν σε μια. Ενοχλεί πολύ η ΠΟΑΣΥ! Αλλά, τόσο και τόσους πολλούς ταυτόχρονα, ειλικρινά, δεν το περιμέναμε...

Είσαι Εδώ : ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ Η ΠΟΑΣΥ ενοχλεί...