Font Size

Cpanel

shmata_poasy-poaxia

Αθήνα, 14 Μαΐου 2014
Αρ. Πρωτ.:700/4/10β

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

  Οι Ομοσπονδίες μας ως γνωστό έγκαιρα (υπ' αριθ. 700/4/10 από 24/03/2014 και υπ' αριθ. 700/4/10α από 07/05/2014 έγγραφα) είχαν απευθυνθεί στο Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης, στον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας για το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης ζητώντας να ξεκαθαρίσει γρήγορα το όλο τοπίο αναφορικά με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, προ της διεξαγωγής των εκλογών, το ύψος του χορηγούμενου ποσού και την ημερομηνία καταβολής του.

  Μέχρι σήμερα αυτά τελούσαν σε εκκρεμότητα, εξαιτίας της καθυστέρησης της υποβολής των σχετικών στοιχείων των δικαιούχων στο Υπουργείο Εσωτερικών αφού καθημερινά υπήρχε προσθήκη και νέων «δικαιούχων».

  Έτσι το αρχικό ποσό των 15.000.000 € που είχε εκταμιευθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και δημόσια είχε ανακοινωθεί η αναλογία του στον κάθε δικαιούχο συνάδελφο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, έβαινε συνεχώς μειούμενο αφού μέρος του αρχικά αποσπάσθηκε και διατέθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τους συναδέλφους Λιμενικούς. Στη συνέχεια ο αριθμός των δικαιούχων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αυξήθηκε την τελευταία στιγμή με πρόσθετο προσωπικό του Υπουργείου. Τούτο είχε ως αποτέλεσμα το αρχικό ποσό των 222 € μεικτά να διολισθήσει στο ποσό των 182 € μεικτά.

  Μπροστά σ' αυτή τη διαμορφούμενη κατάσταση υπήρξαν συνεχείς παρεμβάσεις μέχρι και απογευματινές ώρες σήμερα (14/05/2014) στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη ΘΕΟΧΑΡΗ, καθώς και στο γραφείο του κ. Πρωθυπουργού.

  Στοιχειώδες αίτημά μας ήταν το τελικό ποσό να είναι αφορολόγητο και χωρίς κρατήσεις ή σε αντίθετη περίπτωση να υπάρξει ισοδύναμο ποσό επιπρόσθετης εκταμίευσης από το Υπουργείο Οικονομικών για την κάλυψη της διαφοράς.

  Βραδινές ώρες σήμερα ενημερωθήκαμε αφενός από το Γραφείο του κ. Πρωθυπουργού ότι το ποσό θα είναι τελικά προσαυξημένο και αφετέρου στη συνέχεια από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ότι το ύψος αυτού θα είναι 200 € μεικτά, η σχετική Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί αύριο και η καταβολή του θα γίνει στις 14/06/2014 καθόσον έτσι προβλέπει η νέα διαδικασία πληρωμών της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

ypografes_poasy-poaxia

Είσαι Εδώ : Αρχική Σελίδα